Accident a la C-55 a Abrera.

Anuncien un tall de trànsit a la carretera on va morir una jove vendrellenca

Entitats i veïns de la zona lamenten que la via sigui «una ratera» pel trànsit rodat

La Plataforma no +Morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa han anunciat que faran un tall al punt quilomètric de la carretera C-55 on el passat 10 d'octubre va morir una veïna del Vendrell de 26 anys en un accident de cotxe. Les dues entitats volen fer aquest tall en record de la víctima i les altres persones que van quedar ferides, així com en protesta per la complicada situació que pateix aquesta carretera.

La data del tall encara no s'ha anunciat, ja que han decidit esperar que la situació epidemiològica provocada per la Covid-19 sigui més favorable. Per això anunciaran la data exacta quan les condicions de la pandèmia millorin. L'accident del passat dissabte va tenir lloc a l'altura d'Abrera.

 

Demanen desdoblar la via

La plataforma i la federació veïnal han carregat contra «la manca d'interès del Departament de Territori i Sostenibilitat en desdoblar la C-55 en el tram Abrera-Manresa». Davant les afirmacions que arriben des de la conselleria que la C-55 és «una via secundària de baixa ocupació», les dues entitats rebaten que aquesta és una carretera «amb una densitat de trànsit tràgicament massa alta», que connecta les comarques centrals amb les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, i té un traçat «molt antic».

Per aquest motiu demanen que es desdobli immediatament el tram Manresa-Abrera, perquè «deixi de ser una ratera pel transit rodat». Sobre la manca de capacitat econòmica que pot tenir el Govern per fer aquesta obra, les entitats qüestionen «que cada any surtin recursos milionaris per mantenir el nivell de beneficis de l'empresa privada Autema, concessionària de l'autopista C-16, amb l'excusa d'una pretesa gratuïtat que la ciutadania ni entén, ni pot gaudir».


Comentaris