Uns lladres arrasen amb els comptadors i deixen sense aigua un edifici a Reus

Un robatori a Reus a tocar d'on una hora abans ja s'havia manipulat una canonada de gas en un edifici afecta el servei d'aigua d'una comunitat de veïns

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets a Reus.
Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets a Reus. | Pau Masó
06 de març del 2023
Actualitzat a les 14:15h
Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir el robatori de fins a onze comptadors d'aigua d'una comunitat veïnal a Reus, segons ha confirmat TarragonaDigital.

Els fets han tingut lloc a primera hora del matí, en el mateix moment en què els Bombers de la Generalitat estaven fent un servei per una fuita de gas en una canonada manipulada en un bloc de pisos a només un minut d'on s'havia produït el robatori.

El robatori dels onze comptadors d'aigua s'ha produït al carrer del Pont. Segons han explicat veïns de l'edifici, el secretari de la comunitat de veïns ha anat a l'habitació dels comptadors a les set del matí en veure el pany forçat.

Allí s'ha trobat que uns lladres havien arrasat amb els comptadors d'aigua, un fet que fins i tot ha inundat lleugerament la sala. A conseqüència del robatori, l'edifici s'ha quedat sense subministrament d'aigua i seran els veïns qui hauran de pagar la reparació i els nous comptadors, tot i que amb la denúncia el cost podria derivar a l'asseguradora.

El robatori de comptadors d'aigua és força habitual, ja que els lladres en venen els components metàl·lics, com el llautó i el bronze.

Una fuita de gas en una canonada manipulada a Reus

Poc després, en un edifici a només dos minuts caminant d'aquest —carrer Mare Molas 57— els Bombers de la Generalitat hi han hagut d'intervenir per una fuita de gas.

L'ensurt dels veïns ha estat majúscul, ja que la forta olor de gas ha acabat descobrint una manipulació de la canonada. 

Els Bombers han detectat la fuita en una canonada de plom, que tenia indicis d'haver estat manipulada.

Poc després de les nou del matí, s'ha aconseguit controlar la fuita i s'ha començat a ventilar l'edifici.