Pla obert d'un acte de la Setmana Santa de Tarragona

Tarragona ajorna els actes principals de la Setmana Santa 2021

Per segon any consecutiu, la pandèmia força la decisió | Les entitats ja treballen en «esdeveniments alternatius»

Per segon any consecutiu, la força de la pandèmia  s'imposa i la Setmana Santa de Tarragona es quedarà sense actes tradicionals aquest 2021. Segons ha avançat Tarragona Ràdio, l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de la ciutat ha decidit renunciar a tots aquells actes «que poden implicar aglomeracions» en un moment on han resultat arguments decisius «l'evolució actual de la pandèmia i les recomanacions del PROCICAT». D'aquesta manera, grans actes com la professó del Sant Enterrament o el Via Crucis queden automàticament descartats.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La decisió s'ha consensuat amb totes les entitats i gremis que conformen l'Agrupació, i també amb un Arquebisbat i un Ajuntament que hi han estat d'acord. Cal recordar que la Setmana Santa va ser el primer gran esdeveniment del calendari que va patir els estralls de la Covid-19 l'any passat, després que la pandèmia esclatés amb una primera onada desfermada a partir de la segona quinzena del mes de març. Els responsables declinen, però, suspendre  la totalitat de la Setmana Santa tarragonina.

Des de les diverses entitats estarien treballant en articular propostes d'«esdeveniments alternatius», tant estàtics com telemàtics, per salvar part de la festivitat des de les vessants didàctiques  i divulgatives. S'espera que el programa oficial es faci públic, amb tots els seus detalls, durant els primers dies del mes de febrer.