L'Ajuntament de Tarragona obre els terminis per demanar els primers ajuts al comerç local

Les dues primeres línies s'adrecen als comerciants i als propietaris que els lloguen els locals

L'Ajuntament de Tarragona obrirà aquest dimarts, 19 de maig, el termini per sol·licitar ajuts econòmics per al comerç local. Ho farà amb dues línies d'ajuts molt concretes —d'entre les diverses altres línies que ja ha anunciat que posarà en marxa— adreçades als comerciants i a aquells propietaris que els lloguen els seus locals per tal d'ubicar els seus comerços.

Des de la plaça de la Font van tallar la despesa els lloguers municipals als comerciants de la ciutat, i van impulsar una sèrie de beneficis per als propietaris de locals privats cedits a aquests petits empresaris, per tal que els condonessin l'import d'aquests mesos i mantenir els comerços amb vida després del sotrac inicial. Aquests propietaris privats podran acollir-se a partir de demà a la seva part del pastís.

Tarragona ajudarà els propietaris que rebaixin el seu lloguer mensual a comerciants

Els ajuts, que en cap cas podran sobrepassar els 500 euros o el 50% del total del lloguer en qüestió, estaran a disposició d'aquells llogaters que hagin reduït la quota als comerciants mentre duri l'estat d'alerta i que demostrin —entre aquesta llista oficial de requisits i requeriments— que l'activitat econòmica es mantindrà estable tres mesos després que es doni per acabat aquest estat d'alerta. Podran sol·licitar els ajuts entre dimarts 19 i el pròxim 3 de juny.

D'altra banda, també demà dimarts és el primer dia en què els petits comerços que es vulguin adherir a la nova APP mòbil 'Som Comerç TGN' que està desenvolupant l'Ajuntament: una campanya que vol agrupar els negocis locals en un aparador digital comú per tal d'esperonar aquest reimpuls de clients. Pel fet de formar part de la iniciativa, els establiments rebran un ajut simbòlic de 100 euros. Poden sumar-se, en aquest cas, fins al 3 de juliol.

"L'Arxiu Històric de Tarragona reobre amb aforament limitat i cita prèvia" "Atenció: Obligats a reincorporar-se a la feina tot i ser persones de risc a TGN"