L'Ajuntament de Tarragona «celebra» l'auditoria dels Mossos sobre l'actuació durant les protestes

«Volem que es depurin responsabilitats», ha dit el portaveu de l'equip de govern, Xavi Puig | L'atropellament a un menor i el «Veniu, que som gent de pau», entre les actuacions a revisar
Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra i el menor ferit instants després de l'atropellament a Marquès de Montoliu. | Àngel Ullate

L'Ajuntament de Tarragona «aplaudeix» l'auditoria interna anunciada per avaluar les actuacions dels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra la sentència. Dos dels casos que s'investigaran son l'atropellament a un menor a l'avinguda Marquès de Montoliu i l'insòlit «Veniu, que som gent de pau», pronunciat des d'una furgoneta d'antiavalots un dia abans. «Exigim que es depurin responsabilitats en els casos d'incompliments dels protocols i vulneració de drets fonamentals», ha dit l'alcalde, Pau Ricomà. 

«Estarem pendents de l'auditoria. Volem conèixer resultats»

L'equip de govern del consistori tarragoní ha celebrat l'auditoria que avaluarà i investigarà les actuacions dels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra la sentència. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Govern de la Generalitat, que busca esclarir en quins casos s'han incomplert els protocols policials. 

«Estarem pendents d'aquesta auditoria perquè volem conèixer els resultats», ha manifestat el portaveu, Xavi Puig. En concret, el govern municipal celebra que dues de les actuacions que revisaran seran l’atropellament d’un manifestant a Tarragona i l’expressió «Veniu, som gent de pau», que un agent del cos de Mossos d’Esquadra va manifestar des d’una furgoneta policial.

L'alcalde exigeix que «es depurin responsabilitats»

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, exigeix que «es depurin responsabilitats en els casos d'incompliment dels protocols i vulneració de drets fonamentals». «Unes intervencions que van portar a la detenció de tres joves tarragonins, David Solé, Joan Tortosa i Laura Solé», afegeix l'equip de govern. Cal recordar que Laura Solé va ser arrossegada per terra desenes de metres de forma violenta. 

"🚢AGENDA: Les noves activitats culturals del novembre al Port de Tarragona!" "📸 TGN lliura el guardó de Fill Adoptiu a títol pòstum al fotògraf Joaquín Cabezas"