Ajuntament de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona s'endeuta per garantir les inversions previstes per al 2020

Signa un crèdit de 10 MEUR amb Cajamar | Es destinaran al Banc d'Espanya, el carril bici o comprar habitatge social

Les inversions previstes per l'Ajuntament de Tarragona i ratificades als pressupostos 2020 tiraran endavant i no seran paper mullat. Aquest és el missatge que ha donat aquest dimecres el conseller d'Economia —i ara mateix alcalde accidental— de la ciutat, Jordi Fortuny, després de signar un crèdit de prop de 10 milions d'euros amb l'entitat financera Cajamar.

Fortuny ha valorat molt positivament la concessió d'un «préstec necessari» per a la salut econòmica de l'Ajuntament, i que s'ha signat amb l'objectiu de garantir que totes les inversions anunciades podran tirar endavant en el temps i forma acordats. La partida més gran, de 2,5 MEUR per convertir l'antic Banc d'Espanya en el futur Banc de la Ciència i del Coneixement, marca el camí i el to de la resta d'actuacions.

Banc d'Espanya o el futur carril bici, els dos grans referents a la llista d'inversions

També servirà per fer possible la renovació de la flota d'autobusos municipals (600.000 euros), el projecte de carril bici per unir el barri de Sant Pere i Sant Pau i la plaça Imperial Tarraco (550.000 euros), actuar per millorar la xarxa de centres cívics (200.000) o adquirir habitatge social (100.000 euros) a la ciutat.

Fortuny també ha posat sobre la taula inversions destacades com la redacció del pla de la futura Illa Corsini, l'elaboració d'un pla de millora i protecció de l'Anella Verda o el finançament de l'estudi per a la Qualitat de l'Aire que van acordar amb la CUP com a acord innegociable d'investidura. El crèdit amb Cajamar ja està signat de forma oficial per les dues parts.


Comentaris