Pla obert de la desforestació a l'entorn de l Pont del Diable

L'Ajuntament de Tarragona desforesta l'entorn del Pont del Diable per reduir el risc de possibles incendis

Puig confirme «l'aposta ferma per salvaguardar el bosc» | L'executiu estudia permetre la pastura de ramats de cabres

Pas endavant de l'Ajuntament de Tarragona en els deures pendents de prevenció de possibles incendis al municipi. Prop d'una vintena de persones del Pla d'Ocupació Municipal d'àmbit Forestal (POMF) estan treballant en tasques de desforestació de zones boscoses de la ciutat des del novembre, generalment en l'entorn de l'Anella Verda de la ciutat. La finca del Pont del Diable, l'històric aqüeducte romà de Tarraco, és un dels punts principals de l'actuació.

La vintena de joves estan accelerant les tasques per eliminar el sotabosc de l'entorn de l'aqüeducte, un espai de prop de quatre hectàrees, per tal de rpevenir possibles incendis a causa de l'abandonament d'aquests terrenys i zones boscoses. «Tarragona, després de molts i molts anys, fa una aposta ferma i decidida en la gestió forestal per salvaguardar el nostre bosc», ha valorat el conseller de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig.

Xavi Puig: «Tarragona fa una aposta ferma i decidida en la gestió forestal per salvaguardar el nostre bosc»

Puig ha confirmat que l'executiu està estudiant diverses opcions per evitar l'abandonament de les zones boscoses, i una de les opcions estudiades és permetre la pastura de ramats de cabres en aquests entorns per tal de garantir aquesta acció per eliminar el sotabosc de forma respectuosa amb el medi ambient. L'Ajuntament ja ha contactat amb pastors del Camp de Tarragona, a fi d'estudiar aquesta possibilitat.

El portaveu del govern de Tarragona, Manel Castaño, ha recordat que l'acció de neteja de la zona verda era «el compromís d'aquest govern», i ha destacat que «amb aquest pla d'ocupació, hem donat una oportunitat a divuit persones que es trobaven en situació d'atur» per tal de fer les tasques. En els pròxims mesos, els joves també actuaran a l'entorn litoral de les platges Llarga i Savinosa i també adequaran el barranc d'en Garrot al seu pas per Sant Salvador.


Comentaris