Santa Tecla 2020 Ofici de Santa Tecla a la Catedral amb sorpresa final

Tarragona deixa el pressupost de Festes per al 2021 pendent del recorregut de la Covid-19

Els comptes preveuen una retallada de gairebé el 25% respecte l'any 2020 | Santa Tecla perdria 100.000 euros | Ricomà, obert a fer correccions si la situació ho permet

L'Ajuntament de Tarragona  repetirà la majoria de la investidura i tancarà el 2020 amb els pressupostos de l'any vinent aprovats. Els comptes, però, neixen marcats per la prudència i susceptibles a modificacions  en cas que el camí del 2021 obri o tanqui portes en funció del recorregut de la pandèmia, sense dubte la gran protagonista de tot el que envolti l'any que està per venir. Els pressupostos d'ERC i En Comú Podem també rebran el 'sí' —ja anunciat— de la CUP i de Junts per Tarragona.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una de les partides que estarà més atenta a l'avenç —o regressió— de la Covid-19  serà la de Festes, que projecta una retallada  inicial del 23% respecte al pressupost amb què va començar a caminar l'any 2020 i passa de fregar els 700.000 euros a acontentar-se amb 530.000 per planificar el 2021. Les grans damnificades per la tisora serien Santa Tecla i Sant Magí, que perden 100.000 i 20.000 euros, respectivament, i que es caracteritzen pels actes més multitudinaris  de l'any. Uns actes que aquest 2020, com és evident, van haver de fer tres passes enrere i sortir del programa definitiu de festes.

El pressupost inicial de Santa Tecla cau en 100.000 euros, però l'Ajuntament no descarta fer correccions

La retallada en Festes, però, està molt lluny d'esdevenir definitiva. L'alcalde de Tarragona,  Pau Ricomà, ha deixat clar que si la situació permet obrir la mà i cal fer correccions als números i  suplementar-los, està obert a fer-ho. En declaracions al 'Diari de Tarragona', compta amb els recursos propis del superàvit  de tresoreria per fer front a aquest previsible complement pressupostari si finalment la plana major de Festes  pot tirar endavant l'any 2021.

Una de les grans incògnites, també, serà el futur immediat del  Festival 'Dixieland', després de més de dues dècades consolidat. L'Ajuntament té sobre la taula els dubtes sobre si reformular el model, obrir-lo a altres estils, augmentar l'accent local dels músics o fins i tot canviar la primavera per l'estiu, si bé encara està pendent d'una decisió definitiva. En la proposta inicial de pressupostos que s'aprovarà demà, el festival veu reduïda la seva partida de l'any 2020 a prop de la meitat.