Alejandro Fernández (PP) diu que hauria aplicat el 155 i destituït Torra «al minut u»

El polític tarragoní acusa el president de la Generalitat d'incitar a «la insurrecció i a l'enfrontament amb altres catalans» | La resposta de Torra no s'ha fet esperar
El diputat tarragoní, Alejandro Fernández, durant la seva entrevista amb l'agència Europa Press | Europa Press

 

El diputat del PP al Parlament de Catalunya i únic candidat a liderar el partit a Catalunya, el tarragoní Alejandro Fernández, no s’ha mossegat la llengua i ha afirmat que, si ell fos president del Govern espanyol, «hauria destituït al minut u» el president de la Generalitat, Joaquim Torra.

Alejandro Fernández acusa Torra d'apel·lar a la desobediència

«Catalunya té un president que es declara en desobediència i que, a més, fa una crida a la violència al carrer, un fet que el president Sánchez no hauria d’acceptar», ha expressat Fernández en una entrevista amb l'agència Europa Press.

Molt a favor d'una nova aplicació de l'article 155 a Catalunya

El tarragoní, futur líder del Partit Popular de Catalunya, també s’ha mostrat molt a favor d’una nova aplicació de l’article 155, «que garantís, una vegada acabada la seva aplicació, la tornada a un escenari de respecte a les normes democràtiques i a la convivència».

«Per a mi és evident que la convocatòria d’eleccions no va dur a la normalitat i al respecte a normes. Per tant, si es tornés a aplicar el 155, s’hauria d’aplicar amb el temps i la intensitat necessària per garantir el respecte a la democràcia», ha afegit el popular.

Quim Torra «ja deu tenir el viatge a Suïssa preparat si les coses es compliquen»

Alejandro Fernández ha retret a Torra que busqui i estimuli un gran acte de desobediència civil i col·lectiva, posant com a referència l’1-O i «cridant la gent a la insurrecció i a l’enfrontament al carrer amb altres catalans i amb les forces de seguretat quan, probablement, ja deu tenir el viatge a Suïssa preparat si les coses es compliquen».

En aquest sentit, Fernández també ha recordat Carles Puigdemont, que considera que «va cridar a la insurrecció i a l’enfrontament amb les forces i cossos de seguretat i, de primer moment, va marxar i va fugir de la justícia».

Quim Torra ha respost a les declaracions de Fernández a través de les xarxes socials   | CatalunyaDiari.cat

 

«Ni al minut u, ni demà, ni d'aquí a sis mesos», la resposta de Torra no s'ha fet esperar

La reacció de Quim Torra, en assabentar-se de les declaracions de Fernández a través de TarragonaDigital, no s'ha fet pas esperar. El president de la Generalitat, amb un tuit, ha respost al polític tarragoní amb contundència, tot demanant respecte al Parlament de Catalunya i a la seva sobirania.

«Ni al minut u, ni demà, ni d'aquí a sis mesos. El Parlament de Catalunya em va votar President i només ell em pot destituir. Mai no acceptaré altra decisió. Prengui nota, senyor Fernández. Vostè és diputat d'aquest Parlament, on rau la sobirania del poble català. Respecti'l i respecti's», ha etzibat.

"Tarragona diu adéu a l'activista cultural Anna Mula" "El camió amb 2.000 kg de droga trobat a l'N-340 era objectiu de narcolladres"