L'Ajuntament de Tarragona aprova definitivament les obres per transformar la Rambla del Pilar

El pressupost total és de 138.674,58 euros i les obres començaran de manera imminent | S'eliminaran barreres arquitectòniques i s'asfaltarà el paviment
La Rambla del Pilar es troba degradada pel pas del temps i la seva transformació és una reclamació veïnal des de fa anys. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat definitivament el projecte per transformar la Rambla del Pilar. Es tracta d'una reforma que els veïns reclamaven des de feia anys i que, per fi, es farà realitat. «Gràcies a les obres, la gent gran del barri ho tindrà més fàcil per moure's amb caminadors i amb cadires de rodes», expressa la presidenta de l'associació de veïns, Cristina Berrio. El pressupost total és de 138.674,57 euros i servirà per eliminar barreres arquitectòniques i canviar la pavimentació de l'espai. 

Les obres de la Rambla del Pilar reben el vistiplau definitiu de l'Ajuntament

El 22 de juliol es va aprovar de manera definitiva el projecte per a la reforma de la plaça situada entre els blocs «Camisas» i «Riu Cinca» de la Rambla del Pilar de Tarragona. Es tracta d'una actuació que l'anterior equip de govern, format per socialistes i populars, va anunciar l'any 2018, però que s'ha dilatat fins ara. El motiu d'aquest retard és que l'Ajuntament va adonar-se, quan va iniciar el procés per emprendre les obres, que els terrenys on anaven a actuar no eren municipals. Per tant, els veïns van haver d'acceptar amb un document signat que el consistori pogués treballar. 

Les obres encara no s'han adjudicat, però aquest tràmit arribarà pròximament. Tot indica que, a partir del setembre, les obres podrien ser una realitat. El contracte amb l'empresa adjudicatària serà de cinc mesos i el pressupost final de 138.674,57 euros. 

Recreació virtual que il·lustra com quedarà la Rambla del Pilar de Tarragona un cop hagin acabat les obres. | Ajuntament de Tarragona

 

Objectiu, eliminar barreres arquitectòniques i convertir la rambla en una catifa

El projecte de transformació de la rambla persegueix la dinamització del comerç al barri i l'eliminació de les barreres arquitectòniques. De fet, en el projecte executiu se subratlla la necessitat de deixar el terra com una catifa. Per tant, s'eliminaran voreres i altres desnivells. «Gràcies a això la gent gran del barri que es mou amb caminador i o cadira tindrà moltes menys dificultats», ha expressat Cristina Berrio. 

Des de l'entitat veïnal han celebrat aquesta aprovació definitiva, atès que la transformació de la rambla es demanava des de feia anys. A més, el veïnat ha pogut participar en el procés de disseny del projecte i ha col·laborat amb els tècnics, per tal d'aconseguir una rambla adient a les necessitats del barri. «Aquesta notícia ens fa molt feliços», ha acabat dient Berrio. 

"NOVETATS: JxTGN reclama a ERC que aturi el projecte del Centre Penitenciari Obert" "❗L'important canvi a l'alcaldia de Tarragona"