L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, durant la presentació del llibre

L'Arquebisbat de Tarragona presenta un document amb recomanacions i mesures per fer front al coronavirus

La Comissió Diocesana planteja cinc àmbits d'actuació per mitigar els efectes de la crisi del coronavirus entre els ciutadans tarragonins

La Comissió Diocesana per fer front als efectes de la Covid-19 ha presentat un document amb recomanacions a l'Església i la societat per tal d'implantar mesures, també des d'altres instàncies extraeclesials, per reduir l'impacte del virus entre la societat tarragonina.

La Comissió, creada per l'arquebisbe de Tarragona, Dr. Joan Planellas i Barnosell, ha preparat un document d'esperit caritatiu, dividit en cinc àmbits d'actuació: La gent gran i les persones malaltes, el medi ambient, les persones en exclusió social, l’espiritualitat i la vivència de la fe i la tecnologia al servei de les persones.

En aquest sentit, l'arquebisbe Planellas destaca el títol del text, Impuls eclesial, transformació social, perquè reflecteix allò que vol ser l'herència de la Comissió: «l’establiment d’un pla de xoc caritatiu basat en la solidaritat i l’acció social, la caritat i la pregària, i l’ecologia i la justícia», va expressar Planellas ahir, 4 de novembre, a la presentació del document.

Replantejament de l'estil de vida de cara al futur

Es tracta d'un text que ha estat elaborat per persones de diferentsàmbits eclesials i socials, que doten d'una màxima transversalitat al document, tal com va explicar a la presentació Dr. Miquel Domènech, metge especialista en geriatria i cures pal·liatives.

«La pandèmia ha provocat estralls en el col·lectiu de les persones grans i cal replantejar seriosament com a societat la manera com estem tractant les nostres persones grans i malaltes», va apuntar el Dr. Domènech.

De la proposta, la professora de l’Escola Joan XXIII de Tarragona, Montserrat Manresa, va destacar diversos punts, com la creació d'una xarxa de solidaritat per unir els esforços que actualment es realitzen des dels diferents òrgans eclesials per afavorir una millor coordinació.

Per altra banda, Manresa també va posar en valor la promoció i formació d'un estil de vida més austera, que assegura que és el que imperarà en un futur pròxim. Tot un seguit de reflexions i mesures que es poden llegir, ara, a Impuls eclesial, transformació social.


Comentaris