L'Auditori Diputació acull el concert final del XVII Concurs de Creativitat Musical Xavier Gols

El concert serà aquest divendres, 22 de març, a les 18.30 hores
Actuació musical d'un dels alumnes participants en el Concurs de Creativitat Xavier Gols en la seva XIV edició | Cedida

 

Aquest pròxim divendres, 22 de març, a les 18.30 hores l'Auditori Diputació acollirà la final del XVII Concurs de Creativitat Xavier Gols de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Durant el concert, els autors de les vint composicions finalistes interpretaran les seves obres, a més, es donaran a conèixer els guanyadors d'aquesta edició i, finalment, es lliuraran els premis de cada categoria. 

Joan Brossa en serà el protagonista

Aquest any, el Concurs de Creativitat Xavier Gols ret homenatge al poeta Joan Brossa amb motiu del centenari del seu naixement. Enguany, concretament al mes de gener, es van complir cent anys del naixement del poeta. És per aquest motiu que, totes les obres que han compost els alumnes participants per al concurs estan inspirades en la figura de Joan Brossa. 

El Concurs de Creativitat Xavier Gols

Aquesta activitat està adreçada a l'alumnat dels últims cursos d'escola i grau professional del món de la música. Els alumnes han de compondre una peça musical, sigui per a un sol instrument o per a una agrupació instrumental. Després que els professors indiquin una sèrie de directrius , els alumnes participants hauran de crear les seves pròpies composicions que, més tard, hauran d'editar en una partitura i interpretar-la. El concurs compta amb dues categories, una pels alumnes de tercer Avançar de l'Escola de Música i, l'altra, està integrada pels alumnes de cinquè i sisè de Grau Professional. 

El certamen reconeix obres de creació pròpia que els joves músics interpreten de forma individual o en parelles. Les obres que es presentin per formacions de cambra del curs podran ser preparades pels professors. Per a qualsevol altra formació l'alumne serà el responsable de la preparació i interpretació. Aquesta activitat compta amb el suport de l'Associació de Mares i Pares del Conservatori (AMPAC). 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és, entre d'altres, treballar la creativitat de la composició de peces pròpies. A més, també reforça l'aprenentatge del treball en tot el procés de creació musical, des de la planificació fins a la interpretació. Finalment, també vol millorar i practicar la posada en escena de les peces musicals durant la seva interpretació musical. 

"ALERTA: Un ferit en l'incendi d'un pis a Bonavista" "Detingut 2 cops en un cap de setmana per robar en 6 cotxes a Tarragona"