GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Floria treu pit de la gestió cultural a Tarragona, que ha sumat 8.198 actes l'any 2018

La regidora socialista centra l'autocrítica en què cal «més transversalitat» | Floria està «satisfeta» per la recuperació del Metropol i el Camp de Mart
L'any 2018 es van celebrar a Tarragona 8.198 actes, el 90% culturals i festius. | Laia Solanellas

 

La regidoria de Cultura, Patrimoni i Festes, encapçalada per la regidora socialista Begoña Floria, ha tret pit de la gestió cultural de la ciutat. La dada més significativa que ha deixat el 2018 és la celebració d'un total de 8.198 actes, «el 90% culturals», ha assegurat la regidora. Floria també ha destacat la «recuperació» del Metropol i el Camp de Mart, la «descentralització» de les festes i el «diàleg» amb la ciutadania. Tot i la situació actual dels teatres, agreujada pel despreniment del Teatre Tarragona, Floria ha centrat l'autocrítica en què «cal més transversalitat».

 

 

Tarragona, una ciutat on «sí que hi passen coses»

«Aquell mantra històric que parla de què a Tarragona no s'hi fa res ha quedat esborrat». Així de contundent s'ha mostrat Floria després d'anunciar que, durant el 2018, Tarragona ha acollit 8.198 actes, un 90% dels quals culturals o festius, segons la mateixa regidora. Ha estat la dada més destacada del balanç de la regidoria de Cultura, Patrimoni i Festes presentat aquest divendres al matí. 

 

Floria ha ressaltat la feina feta per «recuperar la capitalitat cultural» i ha posat en valor la tasca realitzada durant els anys de crisi econòmica. «Amb la pitjor crisi econòmica, amb poc pressupost, hem mantingut l'oferta cultural de Tarragona» ha expressat Floria, i ha afegit: «Ens hem consolidat i tornem a ser líders al territori».

 

D'altra banda, la regidora socialista ha destacat també la «descentralització» d'actes per «treure pressió a la Part Alta». En aquesta línia, Floria ha expressat que la feina feta «és bona» però que «tampoc cal convertir la Part Alta en un desert». 

 

Prop de 65.000 persones van assistir al Concurs de Focs de Tarragona. | Joaquim

 

Altres dades rellevants són l'assistència a les diferents festes de la ciutat. Santa Tecla la van viure 250.000 persones, Sant Magí unes 150.000, Carnaval prop de 100.000 i al Festival Internacional de Focs s'hi van acostar 65.000 persones. Per darrere es troben Sant Joan, amb 20.000 persones, o el Concurs de Castells, amb 15.000 assistents i 12.000 castellers. 

 

Floria destaca la «recuperació» del Metropol i el Camp de Mart

Begoña Floria ha destacat, durant el balanç de la regidoria que encapçala, la «recuperació» de dos espais emblemàtics a la ciutat: el teatre Metropol i l'auditori del Camp de Mart, que van ser tancats per l'exregidor de Cultura, Josep Maria Prats, per fer-hi remodelacions. «Sempre he estat partidària de combinar la programació amb les millores dels espais», ha dit la regidora. 

 

Tot i això, els equipaments culturals a la ciutat no estan vivint els seus millors moments. Floria insisteix que «al Camp de Mart i al Metropol s'hi estan fent millores», però tal com anunciava aquest digital, l'ombra del tancament planeja sobre aquests espais. I a això cal sumar-li el Teatre Tarragona, tancat pels despreniments que hi va haver fa dues setmanes.

 

L'autocrítica de la regidora, doncs, s'ha centrat a dir que «cal més transversalitat». «El gran repte és generar dinàmiques que abarquin molts sectors de la ciutat», ha expressat Floria, que ha sumat, en la llista de tasques pendents, la «lluita» per «recuperar l'orgull de ciutat». 

 

Pla obert de pati de butaques del Metropol, amb una cortina renovada en primer pla. | TarragonaDigital

 

A la plaça dels Sedassos «l'objectiu està complert»

En el balanç, Floria també ha tingut paraules per una de les actuacions en el patrimoni més polèmiques dels últims temps. Es tracta de la reconstrucció de les grades del Circ, realitzada a la plaça dels Sedassos. «Creiem que l'objectiu d'aquesta actuació era aconseguir que la gent s'imaginés la volumetria de les grades del Circ, i això ho hem aconseguit», ha dit Floria. El projecte, per tant, es dona gairebé per finalitzat. «La museïtzació de l'espai es farà, però en una segona fase», ha anunciat la regidora. 

 

Floria assegura que l'objectiu de la reconstrucció de la grada «està aconseguit». | Judit Sabaté