L'EMT de Tarragona engega el pla per aconseguir la gratuïtat del bus en quatre anys

És imprescindible estar empadronat per aconseguir els descomptes del 25% l'any 2019, que afectaran als abonaments T-50/45, la T-20/90 i T-Jove

L'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ja ha fet efectiva l'entrada en vigor de l'estalvi del 25% pels autobusos municipals. Aquest descompte, que s'incrementarà fins al 100% l'any 2022, afectarà els abonaments T-50/45 —costarà 22,69 euros—, la T-20/90 —valdrà 12 euros—, la T-Jove  —amb un preu de 14,63 euros— i la T-Tarraco —costarà 31,13 euros—. Els usuaris que ho desitgin ja poden començar a tramitar-los, però no serà fins dilluns quan l'estalvi es farà efectiu.  La condició per beneficiar-se del descompte és que l'usuari estigui empadronat a Tarragona. Per fer-se la targeta, caldrà una fotografia de carnet, el DNI i un pagament de 3,50 euros pel cost del plàstic. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els tarragonins ja poden tramitar els abonaments amb un 25% de descompte pel bus

Tarragona ha engegat oficialment la «revolució» en la mobilitat a la ciutat, tal com la defineix la presidenta de l'EMT, Begoña Floria. Aquest dilluns, l'estalvi del 25% en els abonaments T-50/45, T-20/90, T-Tarraco i T-Jove serà una realitat. Els tarragonins interessats a aconseguir-los hauran d'acostar-se a una de les oficines d'atenció al client de l'empresa: a l'estació d'autobusos de 09.00 hores a 20.00 hores o al carrer Soler de 09.00 hores a 15.00 hores. 

Els usuaris ja podran començar a tramitar les seves targetes, però no serà fins dilluns quan podran carregar-la amb el descompte del 25%. Per tramitar-la, hauran de portar una fotografia de carnet i el DNI.  D'aquesta manera, l'EMT podrà comprovar si l'usuari està empadronat a Tarragona, condició 'sine qua non' per aconseguir el descompte del 25%. A banda, hauran de pagar 3,50 euros pel cost del plàstic de la targeta, que serà personal i intransferible. 

Evolució dels preus de l'EMT de Tarragona amb el projecte «Bus Gratis».
Evolució dels preus de l'EMT de Tarragona amb el projecte «Bus Gratis». | EMT

 

Les famílies de Tarragona estalviaran uns 221 euros l'any 2019

Les famílies de Tarragona que utilitzin l'EMT de manera habitual per moure's estalviaran uns 221 euros l'any 2019 gràcies als descomptes. Aquest és el càlcul que ha fet l'empresa per una família de quatre membres que fan dos viatges al dia en dies laborables i que tenen dues targetes T-50/45, una T-Jove i un títol de transport escolar. 

En aquest mateix marc, l'estalvi per l'any 2022 —amb els abonaments completament gratuïts— augmentaria fins als 940 euros anuals. L'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona i l'EMT és que els abonaments siguin gratuïts en quatre anys. Així doncs, s'implementarà un descompte del 25% anual entre el 2019 i el 2022. El pla es troba, per tant, en la seva primera fase. En un principi, l'alcalde Ballesteros va anunciar que la gratuïtat s'aplicaria de forma total l'any 2019, però «era impossible si es volia mantenir viva l'EMT», ha explicat el gerent de l'empresa, Néstor Cañete.