GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Carnaval de Tarragona canvia enguany la seva seqüència ritual

La Disfressa d'Or s'ha avançat al primer diumenge —24 de febrer— i el Rei i la Concubina no hi seran | Tots dos protagonitzaran una gala inèdita al Teatre Tarragona el dia 27, dimecres
El Carnaval de Tarragona s'ha presentat aquest dijous i començarà el pròxim 22 de febrer. | TarragonaDigital

 

Canvis importants en la seqüència ritual del Carnaval de Tarragona pel 2019, que s'allargarà entre el divendres 22 de febrer i el dimarts 5 de març. La Disfressa d'Or, espectacle estrella a la ciutat, se celebrarà el primer diumenge de festes, dia 24. A més, el Rei Carnestoltes i la Concubina no hi seran. El seu protagonisme arribarà amb una gala inèdita al Teatre Tarragona el dia 27, dimecres, quan rebran la vara de comandament de la ciutat. «El canvi s'ha fet per treure més potencial al nostre carnaval. La Disfressa d'Or serà més familiar i la gala del dimecres és una novetat molt important», ha dit la regidora de Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria.

 

 

La Disfressa d'Or de Tarragona, el primer diumenge de Carnaval

El Carnaval de Tarragona d'aquest any serà diferent. La Disfressa d'Or, espectacle bandera del carnaval tarragoní que aquest 2019 compleix 20 anys, se celebrarà el diumenge dia 24. La Tarraco Arena Plaça serà, de nou, l'espai que l'acollirà. «Serà més familiar i, d'aquesta manera, podem donar-li més rellevància al Rei Carnestoltes i la Concubina entre setmana», ha dit Floria. 

 

La regidora de Festes ha deixat clar que el canvi de dia en la Disfressa d'Or —abans es feia en dijous— s'ha debatut molt. «Fa un any que ho estem parlant, però creiem que així guanyem potencial», ha expressat Floria. D'altra banda, l'avançament de l'acte comportarà que Rei i Concubina no hi apareguin, perquè encara no tindran el comandament de la ciutat. Les entrades per la Disfressa d'Or encara es poden adquirir en les diverses plataformes, com Ticketea o Atrápalo

 

La Rua de l'Artesania i la Rua de Lluïment tindran lloc el dissabte dia 2 i el diumenge dia 3. Tot seguit, arribaran el judici —dilluns— i l'enterrament i la crema —dimarts—, que posaran el punt final al Carnaval de Tarragona.

 

Imatge d'arxiu del Carnaval de Tarragona 2018. | Antonio

 

Gala inèdita del Rei i la Concubina al Teatre Tarragona

El XXVIII Rei Carnestoltes, Agustí Pouget (Nou Ritme) i la XXV Concubina, Raquel Recasens (Cromàtic Fusion), protagonitzaran enguany un esdeveniment únic del Carnaval de Tarragona. Es tracta de la primera gala que protagonitzaran rei i reina i que servirà per entregar-los el comandament de la ciutat. «Ho hem preparat amb el cor perquè tothom gaudeixi com nosaltres», ha dit Pouget. 

 

Si bé han transcendit pocs detalls sobre el que estan cuinant les dues comparses guanyadores del carnaval 2018, tant Rei com Concubina ja han avançat que la gala estarà «plena de sorpreses». «L'espectacle està fet perquè la gent senti el carnaval tal com el sentim nosaltres», ha expressat Raquel Recasens. El 'show' començarà a partir de les vuit del vespre. Abans, però, desfilaran des de la plaça Corsini per presentar-se a la ciutadania. Les entrades ja es poden adquirir. 

 

Agustí Pouget (esquerra) i Raquel Recasens (al centre) són Rei i Concubina del Carnaval de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La revetlla del Carnaval de Tarragona, al Cos del Bou

El Cos del Bou serà l'espai on, una vegada més, es viurà la revetlla del Carnaval tarragoní la nit del dissabte 2 de març. La Colla Jove Xiquets de Tarragona organitza un concert clàssic en aquestes festes. Enguany, serà l'orquestra Mitjanit l'encarregada de fer ballar als assistents. Uns dies abans, al Teatre Tarragona, l'artista tarragoní Marcos San José presentarà el seu nou disc, «La excusa del perdedor». A més, l'exconcursant d'Operación Triunfo, Cepeda, actuarà al Palau de Congressos el dia 22. 

 

Les exposicions fotogràfiques també tenen pes important en el carnaval de la ciutat. Es tracta de l'audiovisual «Tarragona abans i ara», un recull de 500 imatges que recorren les darreres dècades de la ciutat i que ha elaborat el fotògraf aficionat Manuel Lázaro. Es podrà veure a partir del dia 22 a la parada la Teca i la Meca del Mercat Central. D'altra banda, a l'espai Turisme, l'Agrupació Fotogràfica inaugurarà també el 22 de febrer l'exposició del Carnaval 2018.