Professionals del CAP Torreforta denuncien una avaria a l’aire condicionat

Lamenten també la precarietat en la qual es troba l’edifici, vell i amb mal estat, que ha propiciat l’aparició de paneroles

Els professionals del CAP Torreforta - La Granja de Tarragona estan farts de treballar en condicions precàries. Portaveus del sindicat Metges de Catalunya denuncien a TarragonaDigital.com la deixadesa del centre. «A l’ambulatori de Torreforta les zones de personal estan deixades, infectades, és qüestió de dignitat», diuen. Expliquen, a més, que fa uns dies es va espatllar l’aire condicionat de la tercera planta i va afectar sobretot les zones de personal i de pediatra. Tot això durant l’onada de calor patida al territori i sense solució immediata. 

 

Falta d’aire condicionat durant l’onada de calor

Segons fonts de l’ICS, consultades per aquest mitjà, els tècnics de manteniment ja van acudir a mirar el problema de l’aire aquesta setmana després de ser avisats d’una avaria el diumenge. Avui havien de tornar-hi perquè el problema no es va solucionar. Així i tot, els professionals denuncien que no té prou potència, i que no funciona bé. «A la zona on fan les guàrdies de tot el dia, en caps de setmana o nits han de tenir ventiladors», denuncien els treballadors a TarragonaDigital.com. I diuen: «Avui hem posat ventiladors a la zona de descans perquè no s’hi podia estar de la calor que feia».

Segons expliquen, aquesta no és la primera vegada que es queden sense aire condicionat durant l’estiu. I carreguen el problema a l’estat precari amb el qual es troben les instal·lacions d’aquest centre d’atenció primària.

La precarietat del CAP Torreforta  

Els metges d’aquest CAP asseguren que les condicions de l’edifici són nefastes, per la falta de manteniment del centre. «El lavabo o zona d’higiene personal, amb dutxes, està en males condicions», expliquen. «Les instal·lacions fan pena», asseguren. L’estat en el qual es troba diuen que ha propiciat l’aparició de paneroles i que fins i tot un dia van trobar una rata al lavabo. És per això que parlen de condicions de treball «indignes».

Per la seva banda el president de l’Associació de Veïns de Torreforta, Eloy Rivero, qualifica l’estat de l’edifici de «lamentable». Explica que la pitjor part és la que alberga la unitat de pediatria, ja que es troba en barracons. «Se suposava que l’havien de fer nova, però segueix en barracons», lamenta Rivero. Per això reclama que es facin les obres com més aviat millor. Denuncia que no s’hagi fet el manteniment necessari a un edifici tan vell.


Comentaris