Sant Pere i Sant Pau empaperarà el barri per promoure la neteja

«La caca és del gos, la cagada de qui no la recull» és només un dels lemes que es podrà llegir als cartells que penjarà l'AV Sant Pere i Sant Pau de Tarragona
Imatge d'arxiu d'una illa de contenidors de Sant Pere i Sant Pau totalment col·lapsada. | LF

 

Cartells amb lemes per promoure el civisme i la neteja. Aquesta és la mesura que ha decidit engegar l'AV de Sant Pere i Sant Pau perquè el barri deixi d'estar brut. Frases com «no siguis còmplice de la brutícia del teu barri» o «no facis al teu barri el que no vols per casa teva» es podran llegir en diversos carrers d'aquesta zona de Tarragona. «Esperem que tingui l'impacte desitjat i que els veïns prenguin les mesures adequades», ha dit el president de l'entitat veïnal, Luis Trinidad. 

Sant Pere i Sant Pau vol ser un barri més net

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau vol ser més net. L'associació de veïns empaperarà els carrers amb cartells on s'hi podran llegir diferents lemes i, fins i tot, refranys. La recollida dels excrements de gos o el fet d'abocar les escombraries a dins del contenidor són dos dels problemes que prenen protagonisme en els lemes dels cartells. 

L'entitat veïnal ha pres aquesta decisió just en la setmana en què s'ha conegut que Tarragona és la setena ciutat més bruta d'Espanya, segons l'enquesta realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris. A més, les dues problemàtiques que vol solucionar Sant Pere i Sant Pau són les que més importància tenen per als tarragonins. 

Aquests són els cartells que l'AV Sant Pere i Sant Pau penjarà pels carrers del barri tarragoní. | Cedida

 

«Busquem la implicació dels veïns»

És evident que la brutícia no només és problema de l'Ajuntament de Tarragona: els ciutadans també han de col·laborar en què la ciutat sigui més neta. Per això Sant Pere i Sant Pau busca la implicació dels veïns mitjançant cartells que al·ludeixen directament a la seva conducta. 

«La caca és del teu gos, la cagada de qui no la recull», «viu feliç i content, però si us plau, la brossa dins» o «si vols un barri més net, posa de la teva part» són alguns exemples dels cartells que l'associació de veïns penjarà als carrers. «Omplirem el barri, els seus jardins i papereres de cartells. Uns cartells que esperem que tinguin l'impacte desitjat per tal que els nostres veïns i veïnes prenguin les mesures adequades per tenir un barri net en tots els aspectes», ha expressat Luis Trinidad, president de l'entitat veïnal. 

"Ruiz (PSC) avisa que Tarragona serà decisiva: «Sempre que hem guanyat hi ha hagut un govern d'esquerres a Madrid»" "Mans Unides regala llibres a la planta de pediatria de l'Hospital Joan XXIII"