El claustre de la Catedral de Tarragona

La Catedral de Tarragona i el Museu Diocesà reobren aquest divendres

Han estat inactius des del passat 5 de gener | El 19 de març oferiran una visita gratuïta per conèixer el conjunt catedralici

La Catedral de Tarragona i el Museu Diocesà recuperen l'activitat cultural a parir d'aquest divendres, 19 de març, un cop aixecades les restriccions de mobilitat a Catalunya. Aquesta decisió del Capítol Catedralici i l'empresa gestora de les visites té l'objectiu de dinamitzar la Part Alta de Tarragona, essent la catedral un dels monuments més visitats de la Costa Daurada, que porten inactius des del passat 5 de gener. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La reobertura coincideix amb la festivitat de Sant Josep i el Dia del Pare i es convida a totes les famílies a conèixer el conjunt catedralici, una visita gratuïta perquè puguin conèixer de primera mà els diferents espais de la catedral, el claustre i el Museu Diocesà. En aquest sentit, s'ha previst un reforç de les mesures de seguretat, recomanant la compra d'entrades a la web de la Catedral, eliminant les audioguies, l'increment dels serveis d'higiene i un aforament reduït al 50%.

El principal objectiu  és recuperar la normalitat i preparar una obertura més estable per Setmana Santa i els mesos d'abril, maig i juny. D'aquesta manera seria possible atendre l'interès mostrat per escoles d'arreu de Catalunya i també d'aquelles agències de viatges que estan programant activitats i ofertes per aquesta primavera-estiu a Tarragona.

Els responsables de la gestió turística del conjunt catedralici han treballat a reforçar el concepte de l'adquisició de la seva entrada  per contribuir al manteniment del patrimoni històric que significa aquest espai i, en aquesta campanya, es treballa per reforçar el concepte. «Aquesta visita és un exemple de turisme sostenible que contribueix a generar ingressos per al manteniment, conservació i restauració del Patrimoni, a més d'ocupació directa i indirecta per a la població local».

Per potenciar les visites a la catedral i el Museu Diocesà s'ha arribat a un acord amb Atrápalo, des d'on s'oferirà la visita a les dependències del conjunt catedralici. S'entén que amb aquesta aposta per la tecnologia i la digitalització seran unes variables importants per captar diferents segments de mercat turístic. Aquest acord, a més, «permetrà llançar campanyes de màrqueting i comunicació molt enfocades a la demanda amb més interès en el turisme cultural, a l'espera de recuperar a poc a poc el flux de turistes als quals sedueix especialment aprofundir en l'art, la història, i la riquesa espiritual».