ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

El CDR del Camp de Tarragona aboca deixalles davant la seu d'ERC de Tarragona

El líder tarragoní dels republicans, Sergi Albarran, ha lamentat l'acció i ha assegurat que «continuarem treballant per allò que més importa, Catalunya i els catalans!»
Deixalles davant la seu d'ERC a Tarragona, a la Part Baixa. | Twitter/ CDR Camp de Tarragona

 

Primeres reaccions a l'abstenció del grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats durant la investidura fallida del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. I reaccions contundents pel que han pogut comprovar els veïns del carrer Reial de Tarragona, on ERC té la seva seu.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ha sigut el CDR del Camp de Tarragona, el Comitè de Defensa del Referèndum, qui ha fet públic, mitjançant una piulada al seu compte de Twitter, que havien empaperat l'entrada al local dels republicans, així com abocat deixalles i llançat ous contra el cartell d'ERC penjat d'una de les finestres. Els cartells portaven missatges com ara «Aquesta terra no perdona a traïdors»; «El poble vota, els partits obeiu»; i «Cap concessió als nostres opressors».

 

 

 

La reacció d'ERC i el suport del PSC

El president d'ERC a Tarragona, Sergi Albarran, ha reaccionat ràpidament i també a través de les xarxes socials. Albarran ha lamentat els fets i ha assegurat que «continuarem treballant per allò que més importa, Catalunya i els catalans! Seguim!!!».

 

Els republicans han rebut públicament el suport dels socialistes de Tarragona que han manifestat el següent: «La intolerància no és mai el camí, cal respectar sempre totes les idees defensades des del respecte. Tot el nostre suport als companys i companyes».

 

 

 

Els diputats tarragonins expliquen l'abstenció

L'abstenció dels republicans a la votació del Congrés, diferenciada del «no» de Junts per Catalunya, els hi ha costat moltes crítiques però els dos diputats tarragonins, l'ebrenca Norma Pujol i el tarragoní Jordi Salvador, van intentar explicar els motius de la seva decisió afirmant que: «el gest de l'abstenció d'avui ha estat una decisió molt complexa però amb una gran altura de mires» i «per vèncer a l'odi cal diàleg i mai es podrà dir que l'independentisme es va aixecar de la taula i no va voler parlar».