Pla obert del Fòrum de la Colònia de Tarragona

El Fòrum de la Colònia ja és de Tarragona

L'espai està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional

Punt final a una llarga reivindicació tarragonina. El Fòrum de la Colònia, l'espai que regia la vida administrativa de l'antiga Tarraco, ubicat al carrer Lleida, ja és de Tarragona. Així ho ha anunciat aquest matí de dilluns, 8 de febrer, l'alcalde de la ciutat, el republicà Pau Ricomà, en una piulada al seu compte personal de Twitter.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En concret, el batlle tarragoní ha penjat una captura de la signatura  informàtica del conveni  amb el govern  de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el qual el consistori  tarragoní rep «l'ús privatiu del domini públic sobre el Fòrum Romà. La corporació municipal s'encarregarà de la gestió i el manteniment del Fòrum. La concessió s'estableix per un període de cinquanta anys des del seu atorgament».

Una zona verda al centre de la ciutat

La idea del consistori, abans de l'esclat de la pandèmia, era, com va explicar el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, que el Fòrum de la Colònia «sigui un parc arqueològic obert  i que la ciutadania senti que és un espai verd». L'aposta de la coalició de govern municipal és transformar el Fòrum en la zona verda de l'Illa Corsini, la històrica reclamació que cerca transformar el centre de la ciutat de Tarragona en una àrea comercial i social. 

La signatura del document per part de Pau Ricomà és el darrer pas després que, a mitjans del mes de desembre de 2020, la comissió de Territori del consistori va validar l'acord que s'havia treballat, durant anys, entre l'Ajuntament de Tarragona i el govern català.  Ara, després d'anys de reclamacions per part de la ciutat, el Fòrum de la Colònia, un dels pocs espais de la Tarraco Romana, reconegut des de fa vint anys com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, deixarà d'oferir, pròximament, la pobra imatge d'un monument tancat a la ciutadania.