INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Comencen les obres de remodelació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Els treballs tenen un pressupost de gairebé 3.5 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos
Imatge d'arxiu del Museu Nacional Arqueològic a la plaça del Rei. | TarragonaDigital

 

El Ministeri de Cultura i Esports ha anunciat l'inici de les obres de remodelació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Els treballs tenen un pressupost de gairebé 3,5 milions d'euros i un termini d'execució d'un any i mig. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El projecte inclou la instal·lació d'un nou sistema de climatització i aïllament, la reforma de la instal·lació elèctrica i l'adaptació a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat. Segons el Ministeri, la mancança d'una instal·lació de climatització fa que «quan s'assoleixen temperatures i un grau d'humitat elevats, les condicions de confort interior siguin realment molestes per als visitants i per als treballadors del mateix museu».

 

Sistema de ventilació controlat

A més, aquesta instal·lació es completarà amb un sistema de ventilació controlat que permetrà renovar l’aire sense pèrdues tèrmiques excessives i en les condicions de qualitat que es requereixen. Les obres substituiran totes les finestres exteriors. El projecte també preveu reformar la instal·lació elèctrica i construir un nou centre de transformació a l’interior de l’edifici.

 

També s’adaptarà l’edifici a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat, atès que actualment l’edifici només disposa d’una única escala, ubicada en un dels extrems i sense cap altra alternativa de sortida en cada planta. A més, l’ascensor existent no reuneix els requisits necessaris perquè l’utilitzin persones en cadira de rodes.

 

Segons el comunicat difós aquest dilluns pel govern espanyol, el projecte està consensuat amb la Generalitat i contempla actuacions que s’han projectat juntament amb els tècnics de la Generalitat. L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural gestiona el MNAT des del 2013.

Més notícies de la categoria Tarragona