En Comú Podem aprova obrir negociacions perquè la CUP entri al govern de Tarragona

L'assemblea del partit va donar llum verd a les converses amb gairebé un 80% de vots favorables
Carla Aguilar-Cunill, primera tinenta d'alcalde i consellera d'En Comú Podem. | ACN

 

En Comú Podem s'obre a negociar l'entrada de la CUP al govern de Tarragona. L'assemblea de la formació que es va celebrar aquest dijous, 11 de juliol, a la tarda, va decidir amb el suport de 27 dels 34 presents, el 79%, obrir converses amb els anticapitalistes amb l'objectiu d'arribar a un acord que els permeti accedir al govern municipal, que lidera ERC.

 

L'acord de les bases d'En Comú Podem passa perquè les converses i els acords als quals es puguin arribar tinguin com a punt de partida el pacte ja signat des de fa setmanes amb Esquerra Republicana. Fa uns dies, els cupaires van fer arribar a En Comú Podem un document amb més d'una cinquantena de propostes sobre la qual, ara, l'assemblea del partit ha aprovat obrir converses.

 

La CUP vol entrar al govern municipal, com a molt tard, el mes que ve

Fa quinze dies es va produir una primera presa de contacte entre ERC, En Comú Podem i la CUP que va servir per fixar les posicions de cada partit de cara a un possible acord. Ara, un cop validades les converses per part de la formació de Carla Aguilar-Cunill i Hermán Pinedo, tocarà iniciar les negociacions sense embuts.

 

La CUP, que inicialment havia fixat el 15 de juliol —el proper dilluns— com a data límit per entrar al govern municipal, s'ha vist obligada a adaptar-se als 'tempos' d'En Comú Podem. Amb tot, però, la formació anticapitalista no vol allargar en excés les converses i vol signar el pacte, en cas que s'hi arribi, durant el mes d'agost.

 

Tarragona podria tenir un govern d'onze regidors

Si l'acord tripartit entre ERC, En Comú Podem i la CUP acabés fructificant, això significaria la incorporació de Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP, al govern. D'aquesta manera, el gabinet liderat per Pau Ricomà comptaria amb onze consellers —actualment n'hi ha nou, set d'ERC i dos d'En Comú Podem.

 

Junts per Tarragona, des de l'oposició amb tres regidors, seguiria tenint la clau en els plens, com ja la va tenir en la investidura de Pau Ricomà. El PSC (7), Ciutadans (4) i el PP (2) completarien aquesta oposició.