Imatge de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona

Condemnen amb 3.600 euros de multa una escriptora per calumniar un jutge de Tarragona

Els fets es remunten al 28 de maig de 2017 quan l'acusada, Consuelo García del Cid, va impartir una conferència al Senat

Un jutjat de Madrid ha condemnat Consuelo García del Cid, escriptora que va denunciar els reformatoris durant el franquisme i el robatori d’infants en aquests centres, a pagar una multa de 3.600 euros per calumniar un magistrat de l’Audiència de Tarragona en una conferència al Senat.

Els fets es remunten, precisament, al 28 de maig de 2017 quan l’acusada va impartir la conferència ‘La defensa de los niños’ a la cambra alta espanyola. Durant la seva intervenció, segons va apuntar la Fiscalia en el seu escrit, García del Cid va al·ludir «magistrats octogenaris que apliquen el dret d’una manera autàrquica i parcial com, per exemple, el senyor Carril Pan de la Secció 1 de l’Audiència Provincial de Tarragona».

En una sentència, datada del passat 30 de juliol de 2020, el Jutjat Penal número 1 de Madrid considera que «de cap manera s’aprecia la veracitat de la condició de prevaricador del magistrat» i rebutja que les acusacions de l’escriptora es fessin des del «desconeixement jurídic».

Segons la resolució, «queda totalment palesa» la «clara voluntat» de l’escriptora de «posar en dubte» el «prestigi professional» del jutge «imputant-li de forma directa la comissió d’un delicte la realitat o veracitat del qual no ha estat provada». Per això, condemna l’escriptora per un delicte de calúmnies a una pena de 12 mesos de multa amb una quota diària de 10 euros, una quantitat inferior a la que demanava la Fiscalia: 8.000 euros.