Veïns de Sant Pere i Sant Pau impedeixen que s'alimenti una colònia de gats

Cinc persones s'encarreguen de donar pinso i aigua als animals, però fa un any que un grup d'individus els posa totes les traves possibles
Un dels gats de la colònia que viu des de fa anys a la part superior del barri de Sant Pere i Sant Pau. | Cedida

 

Conflicte obert a la part alta del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau per una colònia de gats. Cinc persones que es declaren obertament «animalistes» fa temps que donen menjar i aigua a entre una desena i una vintena de gats. Des de fa un any, però, es troben amb traves contínuament: un grup d'individus llença el pinso a la brossa, mulla el menjar perquè no s'alimentin o posa productes especials perquè els animals no se'l posin a la boca. Els gats, defensen els cuidadors, «són aquí des d'abans que es construïssin els blocs» i «no generen brutícia ni fan mal a ningú».

Un grup de veïns, en contra de la colònia de gats 

Entre deu i vint gats que viuen al barri de Sant Pere i Sant Pau, a tocar de l'escola Marcel·lí Domingo, fa un any que tenen problemes per alimentar-se. Els «culpables» d'això són un grup de veïns «desconents» amb aquesta colònia. «Els animals van arribar aquí abans que nosaltres. Abans que es construïssin els blocs, ja hi eren. Han passat de generació en generació, això és casa seva», assegura Montse Martínez. 

Martínez forma part d'un grup de cinc «animalistes», tal com es consideren, que s'encarrega d'alimentar aquests gats, donar-los aigua i controlar-ne la població. «Ho fem perquè estimem els animals», explica Martínez, i afegeix que «els gats no generen cap tipus de brutícia ni fan mal a ningú, només mengen i marxen».

Un grup de veïns, però, defensa que esgarrapen els cotxes i fan les seves necessitats a la porta de casa. «I això és impossible. Els gats no esgarrapen vehicles i són molt nets quan pixen o caguen, sempre ho enterren», contradiu Martínez. 

Un altre dels gats que forma part de la colònia de Sant Pere i Sant Pau. | Cedida

 

Llençar el pinso a terra i mullar-lo perquè no mengin

Fa aproximadament dotze mesos que les cuidadores van començar a trobar-se traves per donar menjar als gats. Els veïns contraris a la colònia llencen el menjar —pinso— dels animals a terra, a la brossa o el mullen perquè els gats evitin menjar-se'l. Fins i tot «han posat productes especials que eviten que els gats s'acostin el pinso a la boca», relata Martínez. 

Les cuidadores fan una crida a alguna entitat animalista de Tarragona que vulgui col·laborar en la causa i les ajudi econòmicament per pagar menjar i productes per castrar-los. «Evitar que els animals puguin menjar està sancionat administrativament per llei», acaba dient Martínez. 

Alguns veïns de Sant Pere i Sant Pau bolquen el pinso dels gats perquè no puguin menjar. | Cedida

 

També et pot interessar

"Bona notícia: la porta del Parc de la Ciutat de Tarragona ja està arreglada" "Llistes electorals de Tarragona per les eleccions municipals 2019"