tgn

L'ICS escull el Seminari de Tarragona com a seu d'un gran congrés sobre investigació en pediatria

L'obesitat i les malalties minoritàries en nadons, principals eixos de les ponències

L'Institut Català de la Salut ha escollit Tarragona per organitzar enguany  el seu congrés sobre recerca mèdica en pediatria, una de les activitats de més prestigi entre el món acadèmic i el sanitari per posar en comú diverses recerques i investigacions sobre la matèria d'abast internacional. Més d'una desena d'investigadors ofereixen en diverses ponències al llarg d'aquest dijous, 23 de maig, les seves troballes i estudis davant gairebé 200 assistents al Seminari de la ciutat, a la Part Alta. Els eixos centrals d'aquesta edició són l'obesitat i les malalties minoritàries en nadons.

Els doctors Ricardo Closa i Carlos Rodrigo han encapçalat la trobada, i han volgut reivindicar que «Tarragona destaca per la seva gran activitat en investigació i per la gran connexió  entre diversos professionals del món assistencial i de la recerca», en relació als vincles entre centres de recerca com l'Institut d'Investigació Saniària Pere Virgili (IISPV), la Universitat Rovira i Virgili i hospitals com el Joan XXIII de Tarragona o el Sant Joan de Reus.

«Hem d'estar molt orgullosos: Tarragona és líder en investigació sobre nutrició a tot Espanya»

Els doctors Closa i Rodrigo han centrat les principals conclusions de jornada en posar de manifest el potencial en investigació pediàtrica que es fa a Tarragona, i han defensat un model basat en la prevenció i la intervenció precoç en els primers dies de vida dels nadons. «Cal actual molt ràpid, perquè com més triguem a fer diagnòstics encertats més tard arribarem a l'hora de resoldre aquestes patologies». Han demanat visibilitat envers les malalties minoritàries i molta atenció sobre «la pandèmia de l'obesitat».

«Hem d'estar especialment orgullosos de casa nostra, perquè Tarragona és un referent internacional en investigació pediàtrica»,  han etzibat els doctors. «La col·laboració entre el món dels hospitals i el de la investigació ens ha convertit en líders en recerca i estudis sobre nutrició a tot Espanya, i hem de ser conscients», han defensat.  Línies de recerca com l'actuació precoç en els primers 1.000 dies de vida dels pacients o la diagnosi precoç de possibles anomalies, asseguren, són el gran aval que han consolidat per «canviar el futur de centenars de petits pacients».

També et pot interessar