Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

ÚLTIMA HORA

La pluja provoca canvis en actes de la festa major de Santa Tecla 2019

El Consorci d'Aigües de Tarragona, clau en el creixement de la regió segons un estudi

La Universitat Rovira i Virgili confirma l'impacte del CAT: el 90% de les places hoteleres del litoral de Tarragona i l’Ebre depenen de l’aigua del CAT
Imatge d'arxiu d'un dipòsit d'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona. | cedida

 

El Consorci d'Aigües de Tarragona compleix, enguany, el 30 aniversari de la seva fundació i ho fa amb un estudi, encarregat al Grup de Recerca en Indústria i Territori de la Universitat Rovira i Virgili, per traduir en xifres la importància del consorci tant pels habitants de la província de Tarragona com per l'activitat econòmica de les comarques del Camp i Terres de l'Ebre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Dos dels quatre autors de l'estudi, els professors Juan Antonio Duro i Miquel Àngel Bové, acompanyats pel gerent del CAT, Josep Xavier Pujol, han presentat les conclusions del seu treball en una roda de premsa que s'ha dut a terme aquest matí de dimarts, 25 de juny, a la seu de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En 30 anys, el consorci ha passat de tenir 26 ajuntaments i 15 indústries associades a 63 consistoris i 25 indústries. 

 

El 56% del PIB provincial, afectat pel subministrament d'aigua del CAT

Segons les dades presentades, el 56% del PIB provincial estaria afectat pel subministrament d'aigua del CAT. Aquest percentatge equival, en termes nets ajustats, a 10.870 milions. Així mateix, i pel que fa al conjunt de l'activitat econòmica del Camp, les empreses industrials consorciades suposen un 3,9% de l'ocupació. En termes de població, l'altre gran indicador estudiat, els subministraments del Consorci d'Aigües de Tarragona es relacionarien amb una població de 666.000 habitants, un 84% de la població total provincial. 

 

L'altre gran sector econòmic de les comarques tarragonines, el turisme, es veu, també, fortament lligat a l'activitat del Consorci. La xifra aportada no és menor, i té la seva rellevància, perquè, segons han explicat els autors de l'estudi, el consum d'aigua dels turistes és el doble que el dels residents. El 92% de les places hoteleres dels principals municipis de la Costa Daurada (Salou, Cambrils, Vila-seca) estan cobertes amb l'aigua que arriba del CAT. Als municipis costaners de Terres de l'Ebre, la xifra també és molt elevada: el 90% de les places i en algunes localitats, com ara Sant Carles de la Ràpita, el 100%. 

 

Presentació de l'estudi de la URV sobre la influència econòmica del Consorci d'Aigües de Tarragona | TarragonaDigital

 

La possibilitat de l'ampliació de l'oferta hotelera també ha sigut un tema pel qual s'ha demanat als dos professors universitaris tarragonins. Concretament, se'ls hi ha plantejat si a la Costa Daurada hi ha marge, pel que han apuntat, tant Duro com Bové, per fer front a més places però tots dos consideren que no s'hauria d'utilitzar aquest marge i tenen clar que, sense l'aigua del trabalsament de l'Ebre cap a Tarragona, el desenvolupament turístic de la Costa Daurada hauria sigut molt diferent i molt menor. 

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris