El corriol camanegre torna a nidificar a la platja de Tamarit de Tarragona

La conselleria de Medi Ambient explica que el corriol ha fet la posta enmig de la platja
Un exemplar de corriol camanegre | Davidvraju / Viquipèdia

El corriol camanegre ha nidificat, per segon any consecutiu, a les platges de Tarragona, concretament a la platja de Tamarit. Aquest any, a conseqüència del confinament, el niu, que fan directament a la sorra, no l'han fet a cap dels espais abalisats, sinó que han fet la posta enmig de la platja.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha assenyalat que «és una notícia alegre que, en un moment en el qual el món viu mig confinat a casa, la natura s’obri camí». «El corriol camanegre no és un visitant de la ciutat, sinó que és un veí més del nostre municipi», ha afegit.

De manera coordinada entre la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i el voluntariat de l'Associació Mediambiental la Sínia, han protegit el niu amb un gabió per evitar la depredació dels ous i han ampliat l'abalisament amb pals de fusta i corda. A més, es farà un seguiment diari per veure l'evolució del niu. Així mateix, es reforçarà la vigilància sobre la zona del niu per evitar actes incívics que puguin afectar aquesta espècie protegida, com és el fet de portar gossos deslligats.

Els tècnics han vist que el corriol camanegre ha nidificat al mig de la platja de Tamarit | Cedida

Seguiment de la resta de platges

D’altra banda,  des de la conselleria de Medi Ambient tarragonina s'està fent un seguiment de la resta de platges del municipi per si el corriol camanegre intenta fer niu en algun altre indret. La recuperació d’espais de nidificació d'aquesta espècie, catalogada com a vulnerable, valida el treball fet fins ara en aquest entorn de la desembocadura del riu Gaià.

El responsable polític de l'àrea, i un dels homes forts de l'equip de govern, el republicà Xavier Puig, ha destacat que «des del consistori volem donar un impuls polític decidit a la recuperació dels espais naturals i a la biodiversitat, clau de la volta del nostre rumb cap a la sostenibilitat». «Tarragona fa una aposta per la renaturalització d’algunes de les nostres platges, com és el cas de la desembocadura del Gaià i la platja del Vinyet», ha afegit Puig.

"El Port de Tarragona es modernitza per facilitar el teletreball de la seva plantilla" "Un centre de menors de Tarragona, al límit pel coronavirus: «La situació és molt dura»"