GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona compta amb 41 places d'acollida per a refugiats a la ciutat

Creu Roja ho fa públic aquest dijous amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades
Voluntaris de la Creu Roja de Tarragona, en una imatge d'arxiu de TarragonaDigital.com | Angel Ullate

La Creu Roja de Tarragona disposa actualment de 41 places per acollir i donar habitatge a persones refugiades que arriben a la ciutat. És una de les mesures urgents que contempla el seu programa d'ajuda als refugiats, que es va posar en marxa l'any 2016 i en aquests tres anys ha atès a gairebé 300 persones de diversos països. L'organització ho ha fet públic aquest dijous amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades que, promogut per les Nacions Unides, se celebra cada 20 de juny.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les persones ateses suposen ajuda a més de 100 famílies diferents, un terç de les quals són originàries de Veneçuela. També en destaquen les de Colòmbia, Ucraïna, Síria o altres nacionalitats com ara Geòrgia, el Salvador o Eritrea. El programa d'ajuda de la Creu Roja per als refugiats inclou, entre d'altres, suport en forma d'habitatge, de traducció, jurídic, psicològic, econòmic, de formació o d'intermediació laboral. De fet, segons l'organització, més del 60% dels refugiats que formen part del projecte d'inserció laboral acaben trobant feina a Tarragona.

 

El programa de la Creu Roja pot durar fins a 24 mesos i aspira a la plena inserció social dels refugiats

El personal tècnic de la Creu Roja i un total de 25 voluntaris tarragonins són els qui s'encarreguen de fer possibles els objectius de la iniciativa. El programa, però, té dues fases diferenciades: una acollida residencial inicial de sis mesos —amb una possibilitat de pròrroga addicional de tres mesos més— i una segona part adreçada a aconseguir la plena integració de les persones refugiades a la societat tarragonina amb la cartera de serveis explicada anteriorment. En total, l'ajuda que la Creu Roja pot oferir pot durar entre els 18 i els 24 mesos.

 

També et pot interessar