La CUP carrega contra el govern municipal per la seva «manca d'interès en les excavacions del teatre romà»

La formació anticapitalista ha demanat l'activació de la Taula de Gestió del Patrimoni de Tarragona | Aquest dimecres es reuneix el Consell Assessor del Patrimoni

La CUP de Tarragona ha carregat durament contra el govern municipal de la ciutat. El motiu? «La manca d'interès sobre el desenvolupament de les excavacions al teatre romà de Tarragona», segons ha explicat la consellera anticapitalista tarragonina Eva Miguel. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Per la regidora antisistema, «el fet que després de tres setmanes de feines encara no s'ha apropat al jaciment cap responsable polític del govern municipal és una nova mostra de manca de coordinació en la gestió del patrimoni de Tarragona». Per «generar sinergies i converses regulars amb les diferents administracions amb competències en la gestió dels monuments de la ciutat», Miguel ha reclamat «la necessitat d'activar la Taula de Gestió del Patrimoni».

Mitjançant aquest mecanisme, la CUP ha assegurat que «es podrà tenir incidència des de l'Ajuntament sobre els diferents projectes arqueològics, museogràfics i de divulgació de la nostra ciutat».

Reunió del Consell Assessor del Patrimoni

D'altra banda, l'equip de govern municipal, la coalició d'ERC i En Comú Podem, ha informat que aquest dimecres, 12 de febrer, es durà a terme una nova trobada del Consell Assessor en matèria de Patrimoni Històric. Aquesta taula, presidida pel conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, servirà per donar compte dels acords presos amb la Generalitat de Catalunya. 

El Consell està format per, a banda de regidors i tècnics municipals, representants de diferents entitats de la ciutat vinculades amb el patrimoni, com: Arquebisbat de Tarragona, Real Societat Arqueològica Tarraconense, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, URV i ICAC.

"💼 El procés s'endinsa i crea polèmica al Col·legi d'Advocats de Tarragona" "‼ Les mesures per acabar amb l'acumulació de deixalles al mercadet de Bonavista"