La CUP demana retirar el títol de Fill Adoptiu de Tarragona a l'arquebisbe Jaume Pujol

El grup registra una moció d'urgència per al ple de divendres de l'Ajuntament
Jaume Pujol, atenent els mitjans de comunicació | ACN

 

La CUP de Tarragona ha registrat d'urgència, aquest dilluns, una moció per al ple del pròxim divendres, 15 de febrer, perquè l'Ajuntament retiri el títol de Fill Adoptiu de la ciutat a Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona. Les declaracions de l'arquebisbe respecte als abusos a menors per part de mossens a les comarques tarragonines, justificats de «mals moments», han motivat la proposta dels cupaires.

Pujol, Fill Adoptiu per unanimitat

El títol se li va atorgar a mossèn Pujol el 2011 per unanimitat dels grups municipals però la CUP remarca que la figura de l'arquebisbe «no ha estat mai exempta de polèmica» i en demana la retirada. Els cupaires acusen Pujol, entre altres, de «promoure el pensament de l'Opus Dei», i la beatificació «com a màrtirs d'Espanya» de persones només del bàndol nacional que van morir durant la Guerra Civil espanyola.

Conducta «misògina, masclista i homòfoba»

En la moció de la CUP de Tarragona es recullen una sèrie de declaracions de l'arquebisbe i acusen la seva conducta de «misògina, masclista i homòfoba». Entre altres, destaquen les declaracions de Pujol, l'any 2012, un programa de TV3, on assignava a la dona «el paper de cuidar al seu marit», qualificava l'avortament com «un gran mal per al país i per a les persones que el fan», i apuntava que el comportament dels homosexuals «no era adequat per a ells ni per a la societat».

La CUP considera que aquestes actituds i discursos «atempten directament contra els Drets Humans i la dignitat d'importants sectors de la societat i el converteix en una persona indigna en la societat actual».

També et pot interessar:

"ÚLTIMA HORA: Gran columna de fum per un incendi a Tarragona" "ÚLTIMA HORA: En marxa un important operatiu policial antidroga a Tarragona"