La CUP demana que Ematsa es faci càrrec de les factures de l'aigua dels afectats per la crisi del coronavirus

Les anticapitalistes creuen que «aquesta crisi sanitària la pagaran les classes populars»

La CUP de Tarragona continua fent propostes per afrontar en clau social la crisi sanitària actual. Una de les mesures que les anticapitalistes han posat sobre la taula és que Ematsa es faci càrrec de les factures de l'aigua, corresponents al període de confinament de la població tarragonina, que hagi deixat de percebre ingressos a conseqüència de la crisi pel coronavirus.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En aquest sentit, la portaveu Laia Estrada inclou entre aquests afectats «els autònoms, aquells que han patit un ERTE o els que han hagut de tancar els seus negocis». Aquests se sumarien a la població més vulnerable, ja usuària dels serveis socials. Des de la CUP s'argumenta que, encara que es tracti d'una empresa mixta, «és un servei públic i, per tant, ha de vetllar per l'interès general del conjunt de la població».

 

Les cupaires, crítiques amb les mesures del govern espanyol

Aquesta proposta sorgeix perquè les cupaires asseguren que «segons les mesures manifestades per l'executiu espanyol ahir, el cost social i econòmic d'aquesta crisi sanitària la pagaran les classes populars i, per tant, la CUP considera necessari que els municipis, dins de les seves possibilitats, facin tot allò que sigui possible per pal·liar al màxim la situació en què ens trobem».

 

Després de la suspensió del consell plenari d'aquest divendres, les cupaires proposen realitzar una junta de portaveus telemàtica aquest pròxim dilluns, per tal de poder debatre les diverses mesures proposades, així com conèixer de primera mà la implantació de les iniciatives del govern espanyol, la Generalitat i el mateix Ajuntament de Tarragona.