La platja de la Savinosa, pla general

La CUP insta l'Ajuntament de Tarragona a evitar la construcció d'un hotel a la Savinosa

Les cupaires reclamen una consulta ciutadana per decidir què s'hi fa a l'espai en qüestió

Coincidint amb el fet que el POUM de Tarragona ha saltat al passat, a 1995, com Michael J. Fox a 'Regreso al Futuro, el grup municipal de la CUP al consistori de Tarragona, amb la seva portaveu al capdavant, Laia Estrada, ha fet, aquest dijous, 26 de novembre, una carta als Reis abans de temps. Estrada ha demanat que es posi punt final al projecte de construcció d'un hotel de luxe al conjunt monumental del preventori de la Savinosa

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les cupaires han fet aquesta petició pública «independentment de l'afectació de la recent anul·lació del POUM». Han demanat al govern municipal de la capital tarragonina que «preservi l'interès públic, social i mediambiental de l'espai». Estrada ha assegurat que és el moment de dir no a «projectar hotels quan no se sap què fer amb les nostres grans runes». El concepte de 'grans runes' el fan servir les anticapitalistes per fer referència a aquells edificis de titularitat pública, com ara el Banc d'Espanya o Tabacalera, que estan en desús perquè l'administració local no sap què fer amb aquests equipaments. 

Consulta ciutadana

La portaveu cupaire a la plaça de la Font ha posat sobre la taula l'opció que s'impulsi una «consulta ciutadana» perquè els tarragonins, i les tarragonines, puguin triar el destí final del preventori de la Savinosa. Per les anticapitalistes, caldria destinar l'espai a la facultat de Ciències Naturals de la URV o a un alberg per a famílies. En cas que finalment acollís la facultat, i en consonància amb l'actuació de nombroses entitats ecologistes de la ciutat que han defensat, en reiterades ocasions, recuperar l'equipament per a Tarragona, Laia Estrada ha apuntat que també «hauria d'haver-hi instal·lacions destinades a la salvaguarda de l'anella verda Gaià-Francolí». 

De fet, l'entitat 'S.O.S Costa Daurada' ha impulsat per aquest diumenge, 29 de novembre, a les 12 del migdia, una cadena humana, a la Savinosa, per «defensar la Savinosa de l'especulació». La convocatòria compta amb el suport d'altres entitats ecologistes que estan a favor de la protecció i renaturalització de l'espai. La CUP ha acabat la roda de premsa animant a tothom a participar en aquesta protesta de caràcter mediambiental.  


Comentaris