INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La CUP de Tarragona alerta de «la temeritat que suposaria desenvolupar el pla urbanístic de la Budellera»

Les anticapitalistes han recordat a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que «un dels compromisos per la seva investidura va ser acabar amb el PPU-24 i preservar l'Anella Verda»
Imatge virtual del Pla Parcial Budellera desenvolupat de l'any 2016. | ACN

 

La CUP de Tarragona ha assegurat, aquest dilluns, 18 de novembre, que seria «una temeritat» desenvolupar el pla urbanístic de la Budellera (PPU-24) sense disposar d’un informe sobre el valor paisatgístic integral de la zona afectada pel pla parcial. La consellera Laia Estrada ha recordat que el desplegament del PPU-24 «no compta amb el vistiplau d’experts en territori i arqueologia, com l’ICAC, l’Observatori del Paisatge o el professorat del Departament de Geografia de la URV».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les anticapitalistes han recordat al batlle tarragoní, Pau Ricomà, que «que un dels compromisos a canvi de la seva investidura va ser, precisament, modificar el POUM per acabar amb el PPU-24 i, així, preservar l’Anella Verda». «De moment, però, no s’han vist passes fermes en aquest sentit» han alertat les conselleres tarragonines.

 

«Requerir la intervenció de l'ICAC, la URV i l'Observatori del Paisatge»

«Prèviament al desplegament del PPU-24 hi havia estudis que ja indicaven l’elevat valor patrimonial, històric i ecològic de la Budellera», segons afirma la regidora tarragonina cupaire Eva Miguel. El que està pendent, però, és «elaborar un estudi integral paisatgístic en el qual arqueòlegs i geògrafs avaluïn els components històrics i naturals que es posaran el perill amb el desplegament del pla urbanístic de la Budellera» han reblat les dues conselleres anticapitalistes.

 

La CUP ha resumit la seva intervenció demanant al govern de Ricomà que requereixi la intervenció de l’ICAC, la URV i l’Observatori del Paisatge per estudiar la zona, valorar la possibilitat d’ampliar la categoria de protecció a tot l’entorn i, d’aquesta manera, conservar i remarcar tot l’espai de la Budellera.

Més notícies de la categoria Tarragona