August de Prima Porta a Tarragona.

La CUP Tarragona demana la retirada de l'escultura de l'August de Prima Porta, un regal del dictador Mussolini

El grup parlamentari vol netejar la ciutat de «simbologia feixista» coïncidint amb el vintè aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

La CUP Tarragona demana la retirada de l'August de Prima Porta, escultura ubicada al  Passeig Arqueològic, i que es tracta d'un regal  entregat a la ciutat pel dictador italià Benito Mussolini. Segons expliquen els anticapitalistes, l'any 1934 el feixista va regalar diverses còpies d'aquesta famosa escultura a diverses ciutats, entre elles, Tarragona.

L'escultura va arribar al port l'agost de 1934 i no va ser fins al 1939, acabada la  Guerra Civil, que va ser col·locada al passeig, en un «acte cerimonial típic feixista» que va comptar amb la presència del  comte Ciano, ministre italià d’afers exteriors i gendre de Mussolini.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Enguany, coincidit amb el vintè aniversari de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, la CUP proposa acabar amb qualsevol resta de simbologia feixista de la ciutat.

El grup municipal ha presentat la  petició al conseller de Patrimoni de l’Ajuntament,  Herman Pinedo, en el marc del Consell Assessor de Patrimoni, convocat avui, 11 de novembre, on s'ha constituït la Taula de Gestió del Patrimoni, el nou òrgan que ha de gestionar, de manera participativa, els elements patrimonials de la ciutat.

Demanen més implicació per fer front a la pandèmia

Per altra banda, la CUP Tarragona també ha demanat que la Comissió Informativa i de Seguiment de Ciutadania  (CIS), encarregada de tractar els temes referents a la salut pública; es reuneixi amb més regularitat.

La consellera Laia Estrada ha denunciat que l'última vegada que es van reunir va ser al  desembre de l'any 2019, «quan en aquella ocasió ens vam comprometre a reunir-nos de manera  trimestral». Els anticapitalistes demanen convocar la CIS  de manera més regular, donada la situació d'excepcionalitat sanitària i social, amb el creixent volum d'afectats per la pandèmia del coronavirus.