Dídac Nadal, en una imatge d'arxiu

Dídac Nadal es dona de baixa del PDECat i passa a ser independent

El regidor no renuncia a que JxCat i el PDECaT arribin a un acord «al més aviat possible»
Imatge de la reunió del Comitè Executiu Local PDeCat i del Grup Municipal de JuntsxTGN
El Comitè Executiu Local PDeCat i el Grup Municipal de JuntsxTGN s'han reunit aquest dimarts | cedida

El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha comunicat aquest dimecres que s'ha donat de baixa del PDECAt però que continuarà de portaveu del Grup Municipal a l'Ajuntament de Tarragona com a independent. El Partit Demòcrata (PDECat) de Tarragona i el Grup Municipal de Junts per Tarragona han enviat un comunicat de manera conjunta, arran de la nova configuració de l'espai polític. Tots dos «lamenten» la situació actual i consideren que «mai s'hauria d'haver arribat a aquest punt», alhora que condemnen el fet de no haver arribar a un acord per part dels diferents actors. Tot i així, han demanat «respecte absolut» tant cap a les persones que decideixin continuar associades al PDECat, com aquelles que decideixin afiliar-se a Junts per Catalunya.

Dídac Nadal diu que no renuncia a la idea que JxCat i el PDECat, «que en definitiva tenen objectius comuns», arribin a un acord «al més aviat possible». «Tots i totes són la nostra gent i no escullo entre la meva gent», ha manifestat. Nadal ha insistit que la prioritat del grup municipal és la ciutat i que des del primer dia han treballat amb persones que actualment continuen apostant pel PDECat i amb altres que han optat per sumar-se a JxCat. «Volem continuar teixint complicitats amb totes elles, sense haver d'escollir», ha dit.

Dídac Nadal ha manifestat que Junts per Tarragona continuarà treballant amb els associats del PDeCAT i al costat de Puigdemont, i ha constatat que la formació des de bon principi «ha superat lògiques de partit per posar Tarragona per sobre i per damunt de tot».

Oriol Vázquez i Irene Mallol, a l'espera

Per la seva banda, el president local del PDECat a Tarragona, Oriol Vázquez, i la secretària d'organització, Irene Mallol, encara no han pres cap decisió sobre la seva afiliació i esperaran a conèixer amb detall les línies d'actuació dels dos partits per prendre una decisió final. «La falta d’avinença no només ha posat als associats i associades del PDeCAT en una situació molt compromesa, obligant-los a escollir entre dues formacions que persegueixen objectius comuns, sinó que aquests objectius que totes i tots volem assolir es poden veure perjudicats: La independència i la consecució d’una República Catalana», ha declarat Vázquez.

El president local del PDECat tarragoní ha recordat que des de la formació continuaran donant suport a Carles Puigdemont, els presos i exiliats i ha assegurat que continuaran al costat i treballant conjuntament amb el Grup Municipal de Junts per Tarragona. «No oblidem, ni oblidarem mai, que som on som gràcies als associats i associades de la ciutat de Tarragona. Són qui ens van escollir com a membres del Comitè Executiu Local i ens devem a ells i elles des del primer moment, els seguirem representant i defensant allí on calgui», ha dit.


Comentaris