Eduard Boada, pregoner de Santa Tecla 2019

Es materialitza així una proposta que es va endegar fa pocs dies a les xarxes socials

El clam que es va iniciar tot just aquesta setmana a través de Twitter s'ha fet realitat:  el 'tascaman' Eduard Boada serà, el proper 21 de setembre, el pregoner de la Festa Major de Tarragona, Santa Tecla. Boada ha rebut l'oferiment aquest divendres, 11 de gener, al matí, amb una visita al seu domicili de l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; la consellera de Festes, Begoña Floria, i el cap tècnic de Cultura i Festes, Xavier Gonzàlez.

Eduard Boada serà el pregoner de Santa Tecla 2019

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tot just aquest dimecres al vespre, diversos usuaris de Twitter van endegar una campanya a través d'aquesta xarxa social amb una etiqueta que, alhora, els servia d'eslògan: #BoadaPregoner.

La consellera Floria, en una piulada a les xarxes socials, ja deixava entreveure poques hores més tard que el consistori estudiaria una possibilitat que, finalment, s'ha resolt aquest matí, quan s'ha confirmat que Eduard Boada serà el pregoner de Santa Tecla 2019.

Eduard Boada, famós pels entrepans de la seva tasca

Boada, que ara té 76 anys, ha estat dècades al capdavant de l'establiment familiar Casa Boada, obert l'any 1949, reconegut especialment pels seus entrepans i la seva experiència 'slow food'. El bar va obrir amb el seu pare, com a bodega, i poc a poc es va anar especialitzant en entrepans. Ara fa uns mesos Boada va haver de tancar el bar a causa de problemes de salut de manera provisional, però just abans de Festes es va saber que el tancament seria definitiu. Casa Boada va rebre l'any 2010 el Diploma al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Tarragona.

En la seva faceta de 'tascaman', Boada també ha assolit prestigi com a creador de còctels per a diferents festes de la ciutat de Tarragona i municipis de l'entorn. En l'àmbit festiu, Boada ha estat especialment vinculat amb la festa del Carnestoltes, sent un dels promotors de la recuperació d'aquesta festa amb l'arribada de la democràcia de la qual va ser rei Carnestoltes i boter d'Honor.

El Pregó de les festes és l'acte que dona el tret de sortida a la part més tradicional de Santa Tecla i tindrà lloc, com és habitual, el dia 21 de setembre a la tarda al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona.