Els infants aguanten millor el confinament i els tarragonins surten al carrer gairebé tres dies de mitjana

L'estudi posa en relleu que el 35% dels infants es mostren menys tristos i apagats que a l'inici de la pandèmia

L'Ajuntament de Tarragona ha fet públiques les conclusions de la segona enquesta del Gabinet Ceres sobre el confinament i la crisi sanitària de la COVID-19. Una de les dades més destacades és que el 35% dels infants de Tarragona es mostren menys tristos i apagats que a l'inici de la pandèmia del coronavirus. 

La ciutadania de Tarragona ha sortit 2,8 dies de mitjana durant la darrera setmana, igual que en l'àmbit català. Principalment, ha sortit per anar a comprar coses bàsiques i, en aquest cas, puja a una freqüència mitjana de 3,0 dies. La freqüència mitjana de sortida ha passat dels 2,1 dies als 2,8 actuals. Cal tenir en compte que l’enquesta es va començar a fer el 27 d’abril, quan els infants van poder començar a sortir, i també inclou els adults que, a partir del 2 de maig, ja podien sortir a fer esport.

Per aquest motiu, una de les novetats que inclou aquesta nova enquesta per conèixer com la ciutadania està afrontant la situació de confinament per la COVID-19 és l’estat d’ànim dels infants entre 6 i 16 anys amb el confinament. Un 35% dels infants es mostren menys tristos i apagats. Això si, l’enquesta evidencia que –comparativament- a Tarragona els infants es troben menys nerviosos, enfadats i apagats que a nivell del global de Catalunya.

Així mateix, el 74% de les persones consultades valoren positivament la mesura que permet sortir als menors de 14 anys al carrer i les que tenen fills de fins a 14 anys pensen que aquesta mesura també ha agradat als seus infants. El principal motiu per valorar-la negativament és el fet que no s’hagin respectat les recomanacions fetes i que augmenta el risc de contagi donat que el virus encara no està controlat.

Una altra de les dades rellevants és que el 44% de persones consultades afirmen que a la seva llar hi ha algun membre que treballa fora, sent principalment persones que treballen en serveis i activitats essencials

Les fonts més fiables d’informació: l'OMS i l’Ajuntament

Una de les dades que visualitza l’enquesta és que la font que ofereix més confiança per informar sobre temes relacionats amb la COVID-19 entre les persones consultades és l’OMS, seguida de l’Ajuntament i a continuació venen els mitjans de comunicació i del govern de la Generalitat. Per contra, són les xarxes socials i el govern d’Espanya les que menys confiança inspiren. Finalment, el 60% de les persones consultades pensen que el confinament durarà un màxim de 30 dies més mentre que el 26% ho allarguen entre 30 i 45 dies més.

A l’enquesta hi han participat 210 persones majors de 16 anys residents a Tarragona. «El pròxim 18 de maig es farà la tercera enquesta i serà especialment significativa perquè ens permetrà valorar com ha anat l’entrada en funcionament de la fase 1 de l’estat d’alarma», assegura el conseller tarragoní Jordi Fortuny.  

"Atenció: El gran canvi a partir d'aquest dissabte a la platja de TGN" "Denunciar negligències: El cas de la mort d'una dona de TGN serà portat a judici"