GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Escola de Música El Morell celebra l'hivern amb cinc grans concerts

Alumnes d'entre 4 i 18 anys van brindar diverses actuacions a l'escenari del Teatre-Auditori
Alumnes de l'Escola de Música del Morell al Teatre-Auditori | Cedida

 

 

La darrera setmana van tenir lloc cinc concerts a l'escenari del Teatre-Auditori a càrrec dels estudiants de l'Escola de Música El Morell. Un total de 90 alumnes d'edats compreses entre els 4 i els 18 anys van posar en manifest els coneixements assolits durant el primer quadrimestre a l'escola. Les jornades es van celebrar entre el dilluns 4 i el dijous 7 de febrer, oferint un programa replet d'actes musicals d'allò més diversos.

 

Joves d'entre 12 i 17 anys van ser els encarregats de posar en marxa la jornada amb els tallers Corpussió Pecoral, la Red Bek i Teengroup. El primer treballa la percussió corporal i, darrerament, ha incorporat tècniques innovadores en el marc musical. El segon, una orquestra de flautes de bec amb una llarga trajectòria en l'escola musical, va oferir un repertori amb peces del Renaixement. L'últim, protagonitzat per flautes travesseres, violins, violoncel, piano i percussió, va aportar el toc modern a l'acte d'apertura del passat dilluns 4 de febrer. 

 

 

 

Alumnes de totes les edats van tenir el seu moment de protagonisme

Les actuacions del segon dia van comptar, a part d'amb agrupacions musicals, amb actuacions solistes on els alumnes van enfrontar-se de manera solitària a l'escenari, afrontant una primera pressa de contacte amb la por escènica característica d'aquesta mena d'actes. A més, també es van presentar les dues grans novetats d'aquest curs: el Grup Tradi, que incorpora gralles i percussió; i l'Adultgrup, una agrupació que opera, gairebé, com un grup musical real, tutoritzat per docents de l'escola.

 

Agrupació Corpussió Pectoral durant l'acte inicial dels Concerts d'hivern del Morell | Cedida

 

Alumnes de nivell elemental, amb agrupacions com els Ventacordes, els Martinets, els Picatecles o els Pizzigats van protagonitzar el tercer concert de la jornada. Dimecres, 6 de febrer, l'ambient va adoptar un perfil molt més clàssic, amb la interpretació de 'La vida és bella' amb la flauta travessera, viola i piano a quatre mans. Per últim, el Cor Piula i el Cor Cuereta, en el qual es troben els més petits de l'escola, van oferir un programa en el qual música i narració anaven completament de la mà.

 

Agrupació els Ventacordes durant el tercer concert de les jornades | Cedida

 

L'acte final d'aquest cicle de Concerts d'hivern es durà a terme aquest dimecres, 13 de febrer, amb un concert dels alumnes adults de l'escola. Serà a porta tancada i, a més, compartiran un sopar.

 

Una escola amb les portes obertes

Els cors de l'Escola de Música El Morell estan oberts a tots aquells que vulguin formar-hi part. Així, el programa formatiu no es tanca només als alumnes del centre, sinó que tots els nens i nenes interessats poden inscriure's i passar a formar-hi part. 

 

Alumnes del Cor Cuereta al Teatre-Auditori del Morell | Cedida