Bel assegura que Renfe no ha informat dels horaris del Corredor Mediterrani a la Generalitat

El cap de llista de JxCat a la demarcació de Tarragona lamenta que les grans infraestructures no es concretin
El cap de llista de JxCat a la demarcació de Tarragona lamenta que les grans infraestructures no es concretin | ACN

 

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés per Tarragona, Ferran Bel, ha assegurat que avui en dia la Generalitat encara no ha rebut per part de Renfe la proposta dels nous horaris un cop entri en funcionament el tram entre Vandellòs i Tarragona del corredor mediterrani, anunciat per abans d’acabar l’any. Bel ha assegurat que sospita que si no s’han fet públics és perquè hi haurà un empitjorament de la connectivitat entre les Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona. El candidat de JxCat també ha apuntat que les propostes en infraestructures del seu partit són «una còpia» del seu programa electoral «de fa quatre anys i del de fa vuit anys», perquè l’Estat no executa les obres.

 

En una compareixença a Tarragona per parlar d’infraestructures, sobre el corredor mediterrani Bel ha indicat que Adif no ha comprat els nous combois que han de circular entre Tortosa, l’estació del Camp de Tarragona i Barcelona, en referència als trens Alvia. Per tot plegat ha reclamat que la proposta de serveis es comuniqui a la Generalitat i a la ciutadania. «És incomprensible que a un mes i mig no es tingui la planificació de serveis. O no entrarà en funcionament abans d’acabar l’any o el que preveu Renfe és tan vergonyós que no ho volen anunciar abans que se celebrin les eleccions», ha valorat Bel.

 

També en matèria ferroviària, JxCat és un dels partits que aquest dimecres han signat un compromís per tal que les mercaderies passin per l’interior del Camp de Tarragona, i no per la línia de la costa. Bel ha instat a fer un lobby entre els diputats tarragonins de les diferents formacions per defensar-ho conjuntament al Congrés i s’ha mostrat convençut que si hi ha unitat, el pròxim govern posarà una partida als pressupostos per a la redacció del projecte.

 

Impuls a les carreteres

En matèria de carreteres, el candidat ha apostat per impulsar les obres que fa anys que estan pendents de concretar-se. Ha citat l’A-7, a les Terres de l’Ebre i al Baix Penedès; el desdoblament de l’N-420 amb especial èmfasi a la variant de Gandesa o l’A-27. Sobre aquest darrer eix, ha assegurat que «quan arriben les eleccions agafa un cert impuls, però després s'alenteix».

 

De fet, aquest dimarts Bel ha visitat el municipi de Lilla, a la Conca de Barberà, on s’estan fent els treballs per a la construcció del túnel que ha de connectar Valls i Montblanc. Precisament l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha dit que «l’A-27 és una via de vital importància per dinamitzar el territori, per potenciar les empreses i, per tant, per generar riquesa i facilitar la creació de nous llocs de treball». Farré ha denunciat que «les obres inacabades d’aquesta via són un exemple més dels nombrosos incompliments de l’Estat espanyol en matèria d’infraestructures».

 

Pel que fa a ports i aeroports, Bel ha defensat una autonomia plena pels ports catalans, especialment els de Tarragona i Barcelona, per tal que tinguin més potència. I en referència a l’aeroport de Reus ha criticat el model «centralista» d’Aena i ha proposat ajustar les taxes aeroportuàries «per tenir un grau d’utilització més elevat».