Imatge de la detenció de la Laura Solé la nit del 17 d'octubre del 2019 a Tarragona

El fiscal demana 6 anys de presó per a Laura Solé, la tarragonina detinguda pels aldarulls post-sentència

Va passar 36 dies a la presó de Mas d'Enric fins que es va acordar la seva llibertat provisional

El fiscal demana 5 anys i 11 mesos de presó per a Laura Solé, la tarragonina de 26 anys que va ser detinguda i empresonada pels aldarulls en les protestes que van tenir lloc a la ciutat de Tarragona l'octubre del 2019 després de la sentència del judici del procés independentista.

La Laura va ser detinguda la nit del 17 d'octubre del 2019, i dos dies després el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va decretar presó provisional  sense fiança per a ella i un altre detingut, Joan Tortosa, veí del Pont d'Armentera. La seva detenció va provocar molt de rebombori a les xarxes socials, que es van omplir de missatges de suport cap a la Laura i de denúncia contra la seva detenció. Els dies posteriors, es van organitzar concentracions als jutjats i a la presó de Mas d'Enric per donar suport a ella i la seva família.

Finalment, però, al cap de 36 dies els dos empresonats van poder sortir dels centres penitenciaris després que el jutjat acordés la seva llibertat provisional amb una fiança de 2.000 euros per a cadascun, que va assumir la Caixa de Solidaritat. Van sortir de presó el 22 de novembre del 2019.

Delictes de desobediència civil, atemptat contra l'autoritat, foc i organització i lideratge

La germana de la Laura ha confirmat aquest dimarts, 2 de febrer, que el fiscal ha fet pública la petició de 5 anys i 11 mesos de presó pels delictes de desordres públics, desobediència civil, atemptat contra l'autoritat, foc i organització i lideratge. «Tots els delictes són amb agreujant», concreta la germana de la Laura en una publicació a les xarxes socials.

 

De seguida que la germana de la Laura ha notificat la petició de presó del fiscal, les xarxes s'han bolcat amb la Laura Solé i molts usuaris han enviat missatges d'escalf i suport.