Un grup de veïns de Torreforta estudia crear una nova entitat veïnal al barri

Diverses de les persones que impulsen la nova associació estan vinculades a la comparsa de carnaval Platinum, entre elles la seva responsable, Lidia Serrano
La Torre Forta, l'emblemàtic edifici que dóna nom al barri. | Google Maps

 

Nou mesos després de la dissolució de l'Associació de Veïns Plaça Primer de Maig i voltants de Torreforta, aquest barri de Ponent podria veure néixer una nova entitat veïnal. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, un grup de persones de Torreforta, algunes d'elles vinculades a la Comparsa Platinum del Carnaval de Tarragona, estudien la creació d'una nova associació.

 

La cap visible de la iniciativa és Lidia Serrano, veïna del barri de tota la vida i responsable de la Comparsa Platinum. Serrano ha explicat a TarragonaDigital que «el nostre objectiu és tirar endavant una associació per dinamitzar i reactivar Torreforta, organitzar activitats pels més petits i lluitar pel barri». A tall d'exemple, comenta que enguany no hi haurà cap acte al barri en la Diada de l'11 de setembre, «quan sempre n'hi ha hagut».

 

Fa uns mesos, en contacte amb el líder veïnal Modesto Pallejà, últim president de l'AVV Plaça Primer de Maig i voltants, es va intentar reactivar la desapareguda entitat. Finalment, l'intent no va reeixir i es va obrir la possibilitat d'impulsar una nova agrupació.

 

Lidia Serrano, a l'esquerra de la imatge, impulsa aquesta nova entitat veïnal. | Cedida

 

Entre els passos a seguir pròximament, Lidia Serrano assenyala que demanaran una reunió amb l'equip de govern per tal de conèixer de primera mà com poden articular la creació de la nova entitat, així com copsar de primera mà les sensacions que hi ha des de la plaça de la Font amb aquesta iniciativa. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Una de les preocupacions de Lidia Serrano i el seu equip és el tema del local. Actualment, han començat a caminar en un local cedit per uns veïns al carrer Falset, tot i que per fer les activitats amb els més petits demanaran, si no tenen un local adequat, fer-les al Centre Cívic de Torreforta.

 

Temes pendents al barri

Si la nova associació de veïns de Torreforta tira endavant, tindrà diversos temes sobre la taula als que s'ha de posar fil a l'agulla. Un dels rellevants, és l'ús que s'ha de donar a la Torre Forta, l'emblemàtic edifici que dóna nom al barri i que està en desús des de fa dos anys, després que el Patronat Municipal d'Esports tornés a les instal·lacions de l'Anella.

 

L'accessibilitat i la senyalització viària, temes pendents a Torreforta. | Google Maps

 

L'anterior equip de govern va anunciar que hi anirien les dependències del Servei d'Informació i Assessorament de la Dona (SIAD), actualment instal·lades a la part renovada del Palau Municipal de la plaça de la Font. Tot i aquest anunci, no se n'ha sabut res més. Des del barri s'ha demanat que aquest edifici sigui d'ús veïnal i cívic

 

Altres reivindicacions dels veïns del barri en els darrers temps destaquen la seguretat, la falta d'espais de joc, la neteja, la senyalització viària, l'accessibilitat de les voreres o la descentralització de les festes

 

Altres dues entitats veïnals donades d'alta

Segons el Registre d'Entitats de la Generalitat de Catalunya, al barri hi ha dues associacions de veïns donades d'alta. La més antiga és l'AVV Torreforta, fundada l'any 1978 i sense activitat des de fa temps. Tot i figurar al registre autonòmic, no consta al registre d'entitats municipals.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La segona entitat és l'AVV Progresista de Torreforta, fundada el mes de març de l'any 1993. Aquesta associació va recuperar l'activitat fa poc més d'un any, amb una nova junta que va tornar a celebrar les festes del barri després de dos anys sense celebrar-se. Aquest passat mes de juny, l'entitat va col·laborar amb altres agrupacions veïnals de Ponent en la celebració de les festes. Cal destacar que en la darrera convocatòria de subvencions municipals, va quedar fora del repartiment.