Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

La Guàrdia Urbana de Tarragona ja supera les 50 sancions per incomplir les normatives anticovid aquest estiu

Ciutadans sense mascaretes o establiments sense mesures mínimes, els casos més habituals

La Guàrdia Urbana de Tarragona té l'encàrrec de ser ferma en la seva vigilància i control de l'espai públic per tal de frenar la propagació de la Covid-19, i els números comencen a avalar el discurs. El cos policial de la ciutat ja va anunciar fa pocs dies que havia tramitat fins a 45 sancions en el darrer mes relacionades amb incompliments de la normativa sanitària, una xifra que ha seguit incrementant durant el darrer cap de setmana. Ara ja són 55 les denúncies, ha actualitzat aquest dimecres el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño.

Castaño ha matisat que una trentena d'aquestes sancions corresponen a ciutadans que circulaven per la via pública sense obeir el requeriment de mascareta obligatòria, mentre que les altres multes s'adrecen al sector del comerç i la restauració, en casos com l'incompliment de les mesures de seguretat o les restriccions horàries d'obertura. El conseller ho ha anunciat en la roda de premsa on l'alcalde Ricomà ha anunciat que aquests episodis de vigilància policial a les terrasses o mercadets de Tarragona s'incrementaran en els pròxims dies.

El consistori considera que aquests punts tenen un paper clau en la contenció del virus en hores tan delicades com l'actual. «Estem decidits a tancar les terrasses que no compleixen mesures de seguretat», ha apujat el to obertament l'alcalde en un avís poc habitual en el tarannà pausat del batlle. Ricomà ha anunciat una bateria de mesures complementàries, amb restriccions i recomanacions, per tal de frenar la tendència a l'alça de la pandèmia a la ciutat i tapar el màxim de forats possible davant l'auge d'una previsible segona onada de casos i rebrots.


Comentaris