Imatge de la façana principal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

L'Hospital Joan XXIII, al top 100 de centres mèdics públics amb més reputació d'Espanya

La Paz, El Clínic, Gregorio Marañon, 12 de Octubre i Vall d'Hebron encapçalen la llista

El Monitor de Reputació Sanitària (MRS) ha realitzat per sisè any consecutiu el rànquing de reputació dels centres mèdics públics i privats de tota la sanitat espanyola. En aquest sentit, enguany, per primer cop des de la creació d'aquesta llista, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha entrat entre els 100 primers de tot l'Estat.

El Joan XXIII, en la posició 97

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb una valoració de 3010 punts, l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona s'ha situat en la posició 97 del rànquing. Un punt per sota de l'Hospital General Universitari d'Elx —amb 3011 punts i baixant 4 posicions a la taula— i vuit per sobre de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de València —3002 punts i un descens de 19 posicions—. 

En aquest estudi es valoren tres coses de cada centre mèdic.  La primera, la valoració realitzada pels professionals mèdics —especialistes hospitalaris i metges de medicina familiar i comunitària—; la valoració d'infermers, gerents i responsables d'hospitals, gestors infermers, directius d'empreses farmacèutiques, responsables de farmàcia hospitalària, associacions de pacients així com periodistes i informadors de la salut d'acord amb 13 variables de reputació pels serveis clínics; i, en tercer lloc, totes aquestes valoracions es complementen amb una anàlisi de més de 2.853 indicadors d'objectius específics de 2.525 serveis clínics.

Dos hospitals catalans entre els 5 primers

Les nou primeres posicions en el rànquing s'han mantingut en respecte a les de l'any passat, encapçalada per l'Hospital La Paz de Madrid. Així mateix, en segona posició i amb una valoració de 8.351 està l'Hospital Clínic de Barcelona. En poc menys de 500 punts de diferència, en cinquena posició hi ha un altre centre mèdic català, l'Hospital Vall d'Hebrón amb una puntuació de 7.687.