Javier Hernández, antic president de l'Audiència de Tarragona, nou jutge del Tribunal Suprem

La decisió l'ha pres el ple del Consell General del Poder Judicial

Javier Hernández, antic president de l'Audiència de Tarragona i actual president de la sala d'apel·lacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, serà nou membre del Tribunal Suprem. El Consell General del Poder Judicial, l'òrgan de govern del poder judicial espanyol, ha nomenat aquest dimecres, 30 de setembre, a Hernández com a magistrat de la sala segona de l'alta instància judicial. Es tracta de la sala penal que va jutjar, entre altres, als polítics catalans condemnats pel procés independentista.

El jutge d'origen madrileny, i que va arribar a la presidència de l'Audiència de Tarragona l'any 2009, es va presentar al càrrec pel qual ha sigut nomenat el mes de desembre de l'any passat. Hernández s'ha imposat a 27 candidats, setze homes i onze dones, que aspiraven a ocupar una de les tres places dels magistrats que s'han jubilat recentment al Tribunal Suprem. De fet, Javier Hernández serà membre del Suprem però no qui fins ara era el seu cap, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos. Barrientos ha quedat fora de la tria feta pel CGPJ, amb el seu president al capdavant, Carlos Lesmes. 

Des de 1990

Javier Hernández va ingressar a la carrera judicial l'any 1990 i el seu primer destí va ser el Vendrell. Al cap d'un parell d'anys va passar a exercir a Lleida però l'any 1996 va aconseguir la plaça de magistrat a l'Audiència de Tarragona on va romandre fins a l'any 2019. També ha sigut professor de la Universitat Rovira i Virgili. 

"Les ajudes que Tarragona donarà a les empreses i emprenedors!" "Els docents de TGN, farts: Les contundents reclamacions que fan al Govern"