A judici una banda dedicada a regularitzar estrangers amb contractes de treball falsos a Tarragona

La banda comptava amb la participaci贸 de set persones i una 脿mplia xarxa de col路laboradors | La fiscalia sol路licita tres anys i nou mesos de pres贸 per als processats
Imatge d'arxiu de la signatura d'un contracte | Cedida

 

Set persones, que formaven part d鈥檜na banda, aniran a judici acusades de regularitzar estrangers a Tarragona amb contractes de treball falsos. La fiscalia sol路licita tres anys de pres贸 i 3.600 euros de multa pel delicte de falsedat en document oficial mentre que pel de pertinen莽a a grup municipal demana nou mesos de pres贸. El cas arribar脿 a judici en els propers mesos als jutjats penals de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

El modus operandi de la banda

El cap de la banda s鈥檈ncarregava de les funcions d鈥檃ssessoria en mat猫ria d鈥檈strangeria en el seu despatx professional, situat a la Rambla Nova de Tarragona. Segons el ministeri fiscal, l鈥檋ome confeccionava contractes de treball dom猫stic en qu猫 figuraven com a ocupadores diverses persones de nacionalitat espanyoles alienes al frau i com a empleats ciutadans de nacionalitat estrangera. D鈥檃questa manera, els contractes donaven aparen莽a de realitat a unes relacions laborals fict铆cies. 

 

El principal acusat tamb茅 elaborava i proporcionava declaracions de la renda falsificades dels ocupadors i la resta de documentaci贸 necess脿ria. Despr茅s, s鈥檈ncarregava d鈥檃companyar els ciutadans estrangers a les oficines de la subdelegaci贸 del govern espanyol a Tarragona. Un cop all脿, sol路licitava la concessi贸 de la resid猫ncia per circumst脿ncies excepcionals d鈥檃rrelament laboral, amb la qual cosa es donava inici al corresponent expedient administratiu.

 

Xarxa de col路laboradors

L鈥檃cusat se servia d鈥檜na xarxa de col路laboradors per tal d鈥檃conseguir el seu prop貌sit tot i que d鈥檃quests nom茅s se n鈥檋an pogut processar cinc, la resta no s鈥檋an pogut identificar. Segons la fiscalia, aquestes persones tenien com a objectiu captar els ciutadans estrangers, a qui venien els serveis prestats pel cap de la banda.

 

Un cop els havien identificat, els acompanyaven fins al seu despatx professional o lliuraven als suposats treballadors els contractes o la documentaci贸 necess脿ria per regularitzar la seva situaci贸. A m茅s, tamb茅 feien tasques d鈥檌ntermediaci贸, per les quals cobraven determinades quantitats de diners.

 

Imatge de la fa莽ana exterior de la subdelegaci贸 del govern espanyol a Tarragona | Google Maps

 

La dona del cap de la banda, treballadora a la subdelegaci贸

El principal acusat comptava amb la col路laboraci贸 de la seva parella, que era treballadora de la subdelegaci贸 del govern espanyol a Tarragona i s鈥檈ncarregava de gestionar el benefici econ貌mic derivat del frau. La dona feia els corresponents ingressos bancaris en comptes de la seva titularitat i les transfer猫ncies en concepte de cotitzacions a la Seguretat Social corresponents als treballadors que figuraven en els contractes similars.

 

A la vegada, gestionava les altes i baixes en el r猫gim especial de la Seguretat Social de treballadors de la llar.

 

Els processats van tramitar fins a 38 contractes de treball falsos

L鈥檈scrit del ministeri p煤blic recull que els processats, entre maig i novembre de 2011, van tramitar i presentar davant la subdelegaci贸 fins a 38 expedients administratius per a l鈥檕btenci贸 del perm铆s de resid猫ncia de ciutadans estrangers. Segons la fiscalia, els fets constitueixen un delicte continuat de falsedat en document oficial amb la circumst脿ncia agreujant de preu i un delicte de pertinen莽a a grup criminal.