Convoquen una manifestació ecologista a Tarragona per aquest divendres, 24 de maig

El col·lectiu 'Fridays for Future' demana mesures contra el canvi climàtic arreu del món | A Tarragona, serà a les 18.00 hores a la Imperial Tarraco
Joves de diversos centres de la demarcació s'han concentrat davant l'Ajuntament de Tarragona | Toni Cabanillas

 

Una manifestació a Tarragona reclamarà aquest divendres, 24 de maig, mesures de protecció per al planeta envers l’amenaça del canvi climàtic. La protesta tindrà lloc a les 18.00 hores a la plaça Imperial Tarraco, i s’articularà sota el lema ‘Lluitem per futur del nostre planeta’. L'onada de mobilitzacions és internacional, i es deixarà veure a centenars de grans ciutats de més de 100 països diferents. A la demarcació, tot es concentra a l'epicentre de la capital.

El responsable de la convocatòria és el col·lectiu 'Fridays for Future', un moviment ecologista arreu del món que ha impulsat la jove activista Greta Thunberg, l'adolescent sueca que ha aconseguit apropar les reivindicacions ecologistes a diversos mandataris internacionals i que enguany ja ha estat nomenada com un dels candidats que més sonen al premi Nobel de la Pau.

La mobilització de divendres exigeix respostes polítiques a l'amenaça global del canvi climàtic

El moviment Fridays for Future ha anat apujant el to de les seves reivindicacions des que es va concentrar per primer cop a la ciutat a mitjans del mes de març. Desenes de joves no van dubar a aturar-se davant l’Ajuntament de Tarragona per exigir mesures de protecció mediambiental i contra el canvi climàtic, en el que consideren «el gran repte mundial que haurà d’afrontar la generació dels actuals estudiants».

L’anunci de manifestació per al pròxim divendres vol reposicionar l’afer mediambiental a l’agenda pública dos dies abans de votar a les eleccions europees, uns comicis que resultaran determinants per conèixer el rumb global que prenen respecte a aquesta qüestió. «A Europa és on es decideix el 80% de la legislació vigent, des de la quantitat de sucre que porta el suc de taronja, fins al nostre dret a la privacitat a Internet», recordava fa pocs dies l’eurodiputat del PP Santiago Fisas en una entrevista a TarragonaDigital.com. I les polítiques de medi ambient i sostenibilitat no són una excepció.

També et pot interessar

"😍 El treballador de PortAventura que és parella de Mireia Belmonte!" "BONES NOTÍCIES: Els porcs vietnamites de TGN tindran un lloc on viure"