Els marxants de Tarragona rebutgen ubicar-se al parc de Sant Rafael

ESPIMSA, a favor de compensar «els perjudicis patits pels marxants» | El col·lectiu demana poder ocupar la via pública «a cost zero»

A poc a poc, i sempre dins els paràmetres marcats per l'actual fase de desconfinament que viu Tarragona, la ciutat recupera la normalitat, en gairebé tots els seus àmbits. El Mercat de Tarragona ha mantingut les portes sempre obertes i els mercadets - el de Corsini, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador- tornen a muntar les parades que es van veure obligats a tancar a l'inici de l'estat d'alarma

ESPIMSA, l'empresa municipal tarragonina encarregada de gestionar els diferents mercats, i mercadets, de la ciutat, està en converses amb l'associació de marxants per reobrir les parades de la plaça Corsini. Didac Nadal, president de l'empresa pública i portaveu del grup municipal de Junts per Tarragona, ha explicat que «estem a disposició dels mercats, dels mercadets i dels marxants. Volem obrir els mercadets però ho fem complint escrupolosament amb els criteris marcats pel decret d'estat d'alarma, criteris que són molt restrictius. Entre altres, reclamen la desinfecció constant de la roba, distàncies de sis metres frontals entre parades i establir un màxim d'ocupació de l'espai original». 

Juan Benítez, president de l'associació de marxants de Tarragona, ha apuntat, sobre aquests criteris, que «són molt discriminatoris, són un atac a la nostra existència i s'oblida, que preguntin si no als negocis de l'entorn del Mercat, que nosaltres generem molta riquesa. Necessitem poder fer la nostra feina a cost zero. A Cambrils, o a Salou, entre altres, els consistoris promocionaran l'ocupació de la via pública». Nadal ha assegurat ser conscient que els marxants pateixen un seguit de «prejudicis, pels quals se'ls ha de compensar, però les mesures que es puguin prendre han de ser una decisió política del soci únic d'ESPIMSA, l'Ajuntament de Tarragona». 

«O Corsini o la Rambla Nova»

Benítez ha valorat, molt positivament, l'actitud de l'actual equip d'ESPIMSA, i de l'Ajuntament de Tarragona, «amb qui es pot parlar i escolten». Ara bé, també ha afirmat tenir clar que «nosaltres no anirem, com se'ns ha proposat, al parc de Sant Rafael, ple de sorra. No tornarem al segle passat. O podem muntar a la plaça Corsini o anem a la Rambla Nova».  El president dels marxants de Tarragona ha fet un crit d'alerta afirmant que «quan puguem tornar a obrir, molts començaran amb deutes que van contraure per adquirir material que no han pogut vendre». 

"Ajornada! Tiren enrere la reobertura dels primers monuments de Tarragona" "Molt important: El gran canvi per circular a Tarragona que arribarà en breu"