GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un mural recorda la Guerra del Francès a la façana del Pons d'Icart de Tarragona

És obra de l'artista Megan, que ha estat treballant durant un mes amb els alumnes del centre
El mural del Pons d'Icart s'ha fet amb la col·laboració de la Generalitat, l'Ajuntament i Repsol. | Ajuntament de Tarragona

 

L'Institut Pons d'Icart de Tarragona ja pot presumir de façana. Un gran mural en record a la Guerra del Francès, autoría de l'artista urbà Megan, ja llueix a les parets exteriors del centre educatiu. Es tracta d'un projecte emmarcat en el programa «L'educació per la pau», que el centre organitza anualment, però que enguany és encara més especial pel 500 aniversari del naixement de Lluís Pons d'Icart. Els alumnes del vessant artístic han pogut aprendre amb l'autor del mural, que ha estat acompanyat pels estudiants durant tot el procés de creació. 

 

L'artista Megan va començar a treballar a principis de novembre a la façana del Pons d'Icart. De fet, durant deu dies, el carrer Assalt —adjacent al centre— va estar tallat perquè l'artista necessitava bastides per arribar a les zones més altes de les parets. Aquest dimarts, 27 de novembre, el mural estava enllestit i ha quedat inaugurat. 

 

Els alumnes del vessant artístic del Pons d'Icart treballen amb Megan

Els alumnes del vessant artístic de l'Institut Pons d'Icart han pogut treballar amb l'artista Megan durant el procés d'elaboració del mural. Han estat estudiants d'ESO de les assignatures d'Il·lustració, Còmic i Visual i Plàstica i també els de Cultura Audiovisual, Fonaments de l'Art, Dibuix Artístic i Història de l'Art de Barxillerat. 

 

Durant aquestes setmanes, han pogut establir un vincle amb Megan que els ha lligat al projecte. Han gaudit a través de diferents actuacions pedagògiques, executades de manera transversal. Així doncs, tots ells s'han sentit partícips de la creació d'un gran mural que decora l'institut però també recorda un episodi històric com la Guerra del Francès i el Setge de Tarragona

 

500 anys del naixement de Lluís Pons d'Icart

El mural de Megan, a més d'emmarcar-se en el projecte «L'educació per la pau», serveix per donar el tret de sortida a tot un seguit d'actes que commemoraran els 500 anys del naixement de Lluís Pons d'Icart.

 

Pintar el mural a la façana de l'institut ha estat una iniciativa iniciada pel centre i l'artista, però també ha comptat amb el suport de Repsol, el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona.