Pla general de l'exterior del Tinglado 2 del Moll de la Costa, seu provisional del Museu del Port

El Museu del Port rep gairebé 3.600 visites a la seva seu provisional al Tinglado 2

El Museu, que es troba en fase de rehabilitació, va reobrir al públic l’11 de setembre de 2020 al Tinglado 2

El Museu del Port de Tarragona va reobrir fa exactament sis mesos, el passat 11 de setembre, a la seva actual ubicació provisional, el Tinglado 2 del Moll de la Costa, mentre duren les obres de rehabilitació integral que s'estan duent a terme el Museu, que es convertirà en un espai més modern i confortable. En aquests sis mesos de seu provisional han passat pel museu un total de 3.566 visites, amb molts visitants de la ciutat i de la comarca del Tarragonès, a causa de les restriccions de mobilitat per la pandèmia.

Per fer una comparativa en el mateix període, s'han de consultar les dades del 2018-2019, ja que a principis del 2020 el Museu va tancar per començar les obres. Així doncs, del setembre del 2018 al març del 2019 la seu principal del Port va rebre 2.937 visites. D'aquesta manera, aquest 2020-2021 hi ha hagut un augment del 21,42% de visitants respecte la temporada 2018-2019.

Pel que fa al perfil dels visitants, majoritàriament es tracta de persones que s'acosten al Museu per iniciativa pròpia. D'altra banda, enguany, a causa de la pandèmia, el Museu no ha pogut organitzar visites en grups ni tallers educatius presencials, ofertes educatives que s'ofereixen en el programa 'Activitats pedagògiques' i 'Educa Digital'. De fet, aquest divendres, 12 de març, després d'un any sense cap programació especial, el Museu del Port rebrà el primer grup escolar que se submergirà en una de les activitats pedagògiques de museu. 

Després de l'èxit de visitants, el Port de Tarragona continua convidant a tots els ciutadans a conèixer de primera mà la història del port comercial, pesquer i esportiu en aquesta exposició temporal del Museu del Port al Tinglado 2 del Moll de la Costa. L'entrada al museu és gratuïta i l'horari és de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges i festius, de 10 a 14 hores.