La reparació del Teatre Tarragona s'endarrereix: no reobrirà abans de finals d'estiu

El despreniment del febrer va obligar a tancar l'equipament cultural | S'esperava restablir l'activitat del teatre al juny
Imatge d'arxiu de la façana del Teatre Tarragona, a tocar del Balcó del Mediterrani des de la Rambla Nova | TarragonaDigital.com

La reobertura del Teatre Tarragona va per llarg. L'equipament cultural està tancat des del mes de febrer, quan una part del fals sostre del teatre va caure de forma sobtada i va deixar a la vista múltiples errades d'instal·lació a tot el cel-ras sobre les graderies. L'incident es va produir de nit i això va que no s'haguessin de lamentar ferits més enllà dels danys materials. Es dona el cas que el Teatre Tarragona és un dels centres de cultura més joves de la ciutat, inaugurat l'any 2012.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Inicialment, l'estudi dels tècnics de la Conselleria de Cultura de l'Ajuntament va calcular un termini de tres mesos per assumir les obres de reparació i recuperar la normalitat, però aquest marge s'ha anat endarrerint i la previsió no s'ha complert. El consistori esperava reobrir l'equipament al mes de juny, però els terminis es tornen a allargar i ara la responsable de Cultura, Begoña Floria, ha confirmat el retard dels treballs sense fixar cap nova data de reobertura. «Confiem que pugui ser abans de finals d'estiu», ha valorat l'edil.

Les obres per reparar el Teatre Tarragona van començar fa un mes, fet que impossibilita l'anunciada reobertura al juny

Segons Floria, el motiu del retard han estat les «raons de contractació» de l'empresa encarregada de rehabilitar el Teatre Tarragona. Les obres van començar fa un mes i això implica endarrerir tots els terminis previstos i que l'anunciada reobertura al mes de juny esdevingui impossible. La consellera, malgrat no fixar cap nova data aproximada, ha afegit la seva «absoluta certesa» envers que el teatre de la Rambla Nova podrà acollir sense problemes la temporada de tardor.

Un altre maldecap afegit és l'econòmic. L'Ajuntament ja va anunciar que el cost de les obres de rehabilitació del fals sostre seria de poc més de 125.000 euros, un import que ha hagut d'assumir inicialment el consistori per fer front a l'obra de manera urgent mentre es resol la burocràcia amb la companyia asseguradora. Com que el Teatre Tarragona es trobava en garantia, la Conselleria de Cultura sempre ha recordat que esperen recuperar els diners i que sigui l'asseguradora qui assumeixi en darrera instància el cost de la reparació. No obstant això, i mentre no es resol el tràmit, la despesa ha generat un forat a la butxaca de Cultura que ha obligat a cancel·lar el Festival d'Estiu.

També et pot interessar

"🚔ATENCIÓ: Salta d'una moto en marxa per fugir de la policia i acaba detingut a TGN" "TGN: En Comú Podem parla per primer cop del possible pacte amb ERC o el PSC"